Винарска изба New Bloom Winery спечели „Златната изба на България“

...
Винарска изба New Bloom Winery спечели „Златната изба на България“
Коментари Харесай

Раздадоха наградите „Златната изба“ за 2017

Винарска маза New Bloom Winery завоюва „ Златната маза на България “ за 2017 година Голямата премия се връчва „ За най-силна поддръжка от ценителите на виното в обществените мрежи “.

Конкурсът се организира за трета поредна година от exporter.bg. Призът получи основният енолог на винарната Владимир Влъчков.

„ В България винопроизводството претърпява своя Ренесанс и сме щастливи, че сме част от тези трендове. Модерното, за което се приказва в New Bloom Winery, се дължи на един страховит екип от млади и одобрени винари – тази премия е за тях. “, разяснява енологът.



И добави, че самото име на избата приказва за наклонността и стила на работа, на който залага винарната. New Bloom Winery се наложи на пазара като производител, залагащ на новите хрумвания и модерните виновност. Избата разполага с 6000 дка лични лозови масиви в Тракийската равнина – Драгомир, Найден Герово и Правище. Тази година стартира новата си корпоративна еднаквост и серия виновност – New Bloom. Избата работи както с известни сортове, по този начин и с ексцентричните немски Дорнфелдер и Регент. Тя е единствената, която ги отглежда у нас.



„ Очакваме следващата година износът на българско вино да надвиши 1 милиарда лева и ви поисквам вашата маза да бъде един от главните фактори в този приръст “, съобщи заместник-министърът на стопанската система Лъчезр Борисов при връчването на премията. След New Bloom Winery останаха шест български мазета, със сериозна поддръжка в обществените мрежи: Шато Бургозоне, Катаржина Естейт, Едоардо Миролио, Орбелия, Синтика и Вила Юстина. „ Избрахме гласуването посредством платформа в Интернет тъй като младите и дейни хора на България, които образуват винената просвета у нас, са там. “, показа основният редактор на exporter.bg Димитър Дженев по време на награждаването. За наградата най-хубава българска маза се бориха над 130 родни винарни. „ Целта на състезанието е да разпространява новите, съвременни мазета на България, които създават висококачествени виновност и развиват съвременен винен туризъм в страната ни. Много от тях имат към този момент сбирки от интернационалните призове и медали, само че през днешния ден към тях ще прибавят и една национална премия “, разяснява още Димитър Дженев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР