Винаги сме готови да подкрепим всякакви усилия в търсенето на

...
Винаги сме готови да подкрепим всякакви усилия в търсенето на
Коментари Харесай

ЕК: Винаги сме готови да подкрепим всякакви усилия в търсенето на мир в Украйна

Винаги сме подготвени да подкрепим всевъзможни старания в търсенето на мир в Украйна, съобщи през днешния ден представител на Европейската комисия в отговор на въпрос, обвързван с решението за даване на танкове за силите на Киев, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9137
Изпращането на танковете е учредено на решимостта на Европейски Съюз да помогне на Киев да се отбрани в светлината на възходящия напън от съветска страна. Година след съветското нелегално навлизане в Украйна не престават убийствата на цивилни, разрушенията на гражданска инфраструктура, потреблението на глада и на силата като оръжие, уточни представителят. Той означи, че съветската цел е да бъде прекъснато съществуването на украинската страна и народ. Европейски Съюз вижда, че Русия не се отхвърля и би трябвало да помогне на Украйна да се самозащити, разясни представителят.

По неговите думи Европейски Съюз е част от напъните за постигането на спокойно решение, почнали година преди началото на войната. Винаги Европейски Съюз е предложил на съветската страна да бъдат разисквани нейните паники във връзка с сигурността. Не Европейски Съюз отхвърли поканата за диалози, уточни представителят.

Винаги сме подготвени да подкрепим всевъзможни старания в търсенето на мир, в съгласие със Съединени американски щати и останалата част от интернационалната общественост. Целта е мирът да се върне в Украйна допустимо най-скоро. Досега, за жалост, тези предложения за диалози се удрят в стена от равнодушие от Кремъл, който отхвърля каквито и да било начинания за мир и благоприятни условия за договаряния за преустановяване на спора, заключи представителят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР