Винаги се намира нещо, което да накара хората да осъществят

...
Винаги се намира нещо, което да накара хората да осъществят
Коментари Харесай

Джордж Лукас отваря частен музей за произведения на изкуството

Винаги се намира нещо, което да накара хората да осъществят най-смелите си хрумвания. На 77 години едно от най-популярните лица в киното – Джордж Лукас загърбва основаването на огромни продукции и избира сладката страна на живота, като се концентрира върху откриването на музей за скъпи творби на изкуството.  

Макар с днешна дата да не е удовлетворен от новите екранизации на сагата му “Междузвездни войни ”, надареният режисьор въпреки всичко не може да отхвърли, че разполага със обилни средства, които получи за правата върху тях.  Нещо повече -  точно те ще дадат мощен подтик на новото му начинание.

  афишира концепцията си за музей преди близо десетилетие, само че за мнозина това предвещава просто следващата екстравагантна галерия с илюстрации, комикси и артефакти от снимачната площадка на „ “ на Норман Рокуел, които е известно, че режисьорът от дълго време колекционира. Тази концепция обаче последователно е разрушена на пух и прахуляк, когато той стартира взаимна работа с някогашния специалист Сара Джексън-Дюмон от „ Метрополитън “. Причината - този факт автоматично значи, че се снабдява с опитно съучастническо рамо и изключително значими произведения в ресурс. Същеврвменно стремежът му да сътвори скъпа сбирка се простира надалеч оттатък изкуството в Америка и включва произведения на художници от други култури.
               

 В края на предходната година той и екипът му вършат няколко скъпи покупки, с които уголемяват доста опциите си. Сдобиват се  с „ Автопортрет, отдаден на лекар Елоесер “ от Фрида Кало, а по-късно изплащат „ Триумфът на Галатея “ на Артемизия Джентилески против 2, 13 млн. $.  Черешката на тортата е противоречивото произведение съгласно мнозина „ Вашингтон пресича Делауеър “ на Робърт Коулскот, за което Лукас не щади средства – дава рекордните 15,3 млн. $, с цел да се назова негов собственик. Това не е всичко - музеят дава обещание да показа и впечатляващи древноегипетски барелефи, които датират от 2100 година прочие н. е.

През 2023г. великият режисьор следва да изложи изпипаната си персонална сбирка от шедьоври в частен музей в Лос Анджелис. А ние някак вътрешно сме сигурни в реномето му на ловък основател на светове, които постоянно съумяват да ни развълнуват.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР