Винаги по Великден трапезите са пълни с козунаци и варени

...
Винаги по Великден трапезите са пълни с козунаци и варени
Коментари Харесай

Ето как да се храним по Великден, за да не преяждаме

Винаги по Великден трапезите са цялостни с козунаци и варени яйца. Освен това баба и мама са подготвили обичаните ви гозби, от които няма по какъв начин да не опитате. Дори и да спазвате диета, през тези почивни дни мъчно ще се удържите да избягвате въглехидратите или глутена. А и въпреки всичко е празник, душата си желае нещо вкусно.
Няма нищо неприятно да вкусите от всички ястия на масата, само че в един миг човек се увлича, няма никаква мярка, а би трябвало, тъй като никой не обича тежест в стомаха и други неразположения.
По традиция на Великден се подготвя агнешко месо, което е по-тлъсто. Според съвета на диетолозите, хората с проблеми с холестерола би трябвало да внимават и просто да го опитат, до момента в който останалите може да комбинират едно парче колкото дланта им със зелена салата. По-голямото количество целулоза се отразява добре на перисталтиката и по този начин стомахът не се подува.
Марулите се предлагат през почивните дни. Хем вървят с алкохол, хем не натоварват прекалено много храносмилателната система. Добре е да са подправени с свеж чесън, който е богат на витамин С. Вместо олио, целесъобразно е да се употребява зехтин, тъй като даже и да прекалите с размера храна, който поглъщате, ще предотвратите гаденето.
Месото също по този начин може да се гарнира със зеленчуци, богати на фибри. Те ще подкрепят процеса на смилането на храната.
Няма по какъв начин празникът да мине без чукането със яйца. Те вървят със зелена салата, само че българинът има склонността да прекалява с тях. Препоръчително е да се ядат до 3 дневно, не повече, с цел да не се получи алергия при композиция с други ястия, болки в корема или обриви.
Пухкавите и ароматни козунаци също са измежду най-консумираните артикули на Великден. Специалистите поучават да опитате най-вече две части на закуска или следобяд, само че не и вечер, с цел да не ви е тежко преди лягане.
Все отново, в случай че имате приятна компания, пийнете и хапнете повече, на идващия ден гледайте да приемате по-леки храни, с цел да не товарите в допълнение храносмилателната система. Сутрин може да изпиете чаша топла вода с оцет или вода с лимон и джинджифил, с цел да стимулирате отделителната система. Иначе денем яжте най-вече салати или зеленчуци на пара или скара. Избягвайте готовите салати с майонеза и меса. Пийте доста вода, с цел да възстановите електролитния баланс в организма, който се нарушава при потреблението на алкохол и неналичието на течности.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР