Винаги ми е било интересно докъде може да стигне безразсъдството

...
Винаги ми е било интересно докъде може да стигне безразсъдството
Коментари Харесай

“Fyre” – филмът за най-голямата Instagram измама

Винаги ми е било забавно до каква степен може да стигне безразсъдството на повърхностните хора, които си имат вяра. Е, доживях да видя.

„ Fyre – най-голямото празненство, което в никакъв случай не се е случило “    споделя за това какво се е случило през лятото на 2017 година и в последна сметка – какво се случва със света, в който живеем. И в момента е измежду най-хитовите заглавия в стрийм платформата.

За незапознатите – това е същински случай .

През 2017 година младият бизнесмен Били Макфарланд, дружно с рапъра Ja Rule, обявява, че ще прави първокласно празненство за богаташи на бахамски остров. Тази концепция обаче се разраства в по-мащабна – да провеждат най-големия, луксозен, екзклузивен, необикновен, неповторим, трогателен музикален фестивал на пясъчната линия посред океана под името Fyre Festival.

Първото, което вършат, е да отлетят за Бахамите и да снимат рекламен клип, в който вземат участие най-малко четири от топ 10 на моделите сега. После Били ангажира и купища инфлуенсъри, които да споделят един оранжев квадрат по стените си, с цел да сътвори конспирация, да тагнат Fyre Festival и да кажат, че се готвят за  събитието на века.

 Всички медии се хващат мигновено и за 48 часа Били продава прескъпи билети на хиляди хора, които заплащат защо ли не – от полет с частен аероплан през независими вили до достъп за извънредни празненства на яхтата на моделките. 

Били дава обещание всевъзможни екстри на всички. Благодарение на тактиката му в обществените мрежи и реакцията на инстаграмските деца, надува подобен балон, че даже вложители в Choachella обмислят да се изтеглят оттова и да вложат във Fyre Festival.

Но в случай че си мислите, че това е класическа машинация – не е. Били можеше просто да избяга с парите от билетите. Но той освен има вяра, че Fyre Festival е вероятен, а и че е по силите му. Увлича и много хора да повярват в него и да работят за него. Успява да ги убеди, че не е нахален, незапознат и безконтролен, а талантлив. 


А островът? Ами, островът е едно парче пясък измежду водата, където няма ток и вода и където единствено тоалетните биха заели цялата му повърхност. Много хора вършат всичко по силите си да задвижат нещо, което най-малко да припомня логистичен развой, а всички компликации са разказани от хората, които са взели участие в него. Толкова е смешно, че чак е ужасно.

А след това идват и първите гости със своите селфи стикове. За да ни покажат образно неуместния свят, в който живеем, където формата е всичко, а наличието – нищо.

Ако питате мен, това е най-кошмарният епизод на Black Mirror досега!



 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР