Винаги е интересно да се върнеш във времето и да

...
Винаги е интересно да се върнеш във времето и да
Коментари Харесай

Предсказанията на NBC за 2017 от преди 10 години

Винаги е забавно да се върнеш във времето и да погледнеш към прогноза, направена в предишното за сегашния миг, какво са мислили хората за това по какъв начин ще наподобяват нещата. Миналата година интернет полудя да съпоставя визията на Робърт Земекис от „ Завръщане в бъдещето 2 “ за 2015 година и действителността.

Филмите обаче не са единственият източник на аматьорска футурология. Преди 10 години новинарски сегмент от програмата на NBC предсказа, че технологиите ще играят доста по-важна роля в идентификацията. Историята преглежда сюжет, при който чиновник в болничното заведение ще може просто да сканира радиочестотен идентификационен чип, вграден под кожата, с цел да получи достъп до медицинския картон на човек.

Тази технология съществува през 2007, тъй че предсказанието преглежда като евентуално всеобщото използване на такива устройства. NBC не улучва в това „ знамение “ – една шепа хора избира да си вгради чипа, само че той е доста надалеч от всеобщо разпространяване.

Не всяка от прогнозите на NBC обаче е толкоз надалеч от задачата. Във видеото се дискутира по какъв начин софтуерът за лицево различаване ще играе значима роля в всекидневието. Те употребяват образец от кино лентата ), в който софтуерът се употребява за индивидуализиран маркетингов метод към всеки. Лицевото различаване към момента не е част от системата на маркетинга, само че съществува програмен продукт за маркетингово подобие и той употребява система за локализация в действително време, с цел да дава локализирани маркетингови решения през wifi или блутут.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР