Виктория Томова откри победоносно кампанията си в пресявките на WTA

...
Виктория Томова откри победоносно кампанията си в пресявките на WTA
Коментари Харесай

Дежавю: Томова отново съкруши млада испанка и донесе първи български успех в Мадрид!

Виктория Томова откри победоносно акцията си в пресявките на WTA 1000 шампионата в Мадрид, откакто пречупи съпротивата на 21-годишната Лейре Ромеро Гормас, намираща се на 165-а позиция в света. Това бе втора среща посред им в границите на по-малко от две седмици, като по сходство на дуела им в Сарагоса, където българката завоюва трофея, през днешния ден нашето момиче още веднъж наложи волята си и оформи крайното 4:6 6:2 6:2. Така Вики продължава към втория стадий на квалификациите, където ще излезе против Клара Бюрел в пряк конфликт за място в главната скица.

В откриващата част никоя от двете състезателки не блестеше с неизменност в изявите си на начален удар, заради което станахме очевидци на цели 7 следващи пробива. Родната ни представителка бе по-активната на корта и се опитваше да употребява всяка опция за офанзива, само че рискът ѝ не всеки път се отплащаше и непредизвиканите грешки не спираха да се множат. Изоставайки с 4:5, първата ни ракета още веднъж не съумя да стабилизира сервиса си и съобщи подаването си, с което и дебютния сет.

Въпреки развоя на миналата част нашата сънародничка съумя да резервира самообладание и още на старта на втория сет понижи доста броя на пропуските си, с цел да осъществя два пробива и да поведе с 4:0. Оттам насетне Томова рядко губеше даже точка на лично подаване и скоропостижно срещата бе вкарана в трети съдбоносен сет.

Във финалната част превъзходството на най-хубавата ни тенисистка продължи, като дълбоките ѝ удари непрестанно създаваха проблеми на испанката, която биваше принудена да отстъпва обратно. Не след дълго софиянката излезе напред с задатък от 5:1, след което минутите на корта за Ромеро Гормас бяха преброени.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР