Виктор Попов е от основните футболисти на Илиан Илиев в

...
Виктор Попов е от основните футболисти на Илиан Илиев в
Коментари Харесай

Виктор Попов пред Novsport: Мечтая за трансфер в чужбина

Виктор Попов е от главните футболисти на Илиан Илиев в Черно море. Бранителят e само на 23 години, само че към този момент има зад тила си над 130 мача за „ моряците “ във всички шампионати. През актуалната акция варненци се показват впечатляващо в Efbet Лига, записвайки серия от 8 мача без проваляне – 6 победи и 2 равенства. Пред  Novsport.com  националът на България разяснява отличната форма на „ зелено-белите “, както и последните дуели на националния тим.

- Викторе, от националния непосредствено започваш подготовка за Берое, елементарно ли се пренастройваш?
- Няма по какъв начин, би трябвало да бъда експерт и да се приспособявам бързо съгласно обстановката. Не е и нещо ново за мен. 

- Притеснява ли те това, че действително за Берое не се знае доста поради огромния брой чужденци?
- За страдание в действителност тимът на Берое е цялостен с чужденци, това прави по-трудно разузнаването. И въпреки всичко треньорите и щабът са се справили отлично в това отношение и ни демонстрираха мощните и слабите страни на идния противник. Безспорно имат мощни самостоятелни качества, само че не са стиковани като тим. И въпреки всичко са рискови, би трябвало да внимаваме. Ние разчитаме на колектива, който е на най-високо равнище. Няма значение дали идват нови, или продаваме - постоянно бързо се сприятеляваме. 

 - Какво е чувството в този момент, когато сте в такава серия без загуба?
- Настроението е доста положително, несъмнено. Отборът върви, би трябвало да сме топ. Последната седмица съм я пропуснал поради националния тим, само че отново настроението е било високо и това е значимо за цялостната конюнктура. 



- Какво е по-различното в тима в този момент по отношение на предишния сезон и докога може да продължи тази серия?
-Не знам кое е по-различното, в случай че би трябвало да бъда почтен. Караме я по същия проект. Този път и шансът ни се усмихна и няма чак толкоз съдийски рязания. Показателно е, че Илиан Илиев е седма година в Черно море. Това значи, че има естетика сред почитатели, управлението и тим. 

- Кой беше най-трудният ви мач от началото на сезона?
- Най-вероятно ще ви изненадам, само че това беше с Етър във Варна. Особено първото полувреме. Не знам дали подценихме противника или си бяхме повярвали доста. Радващото е, че успяхме да се събудим и да обърнем след почивката. Съжаляваме и за тези мачове, в които не успяхме да спечелим. Имаше малшанс в Кърджали, където отсъдиха две дузпи. Но пък против ЦСКА като че ли резултатът бе обективен.

 -Това лято доста се говореше за предложения към теб, каква е истината?
- За жал, нямаше доста оферти и най-хубавото за мен бе да остана в тима. 

 -А спекулациите за ЦСКА?
- Не, не… 

 - Да разбирам, че имаш огромна упоритост за трансфер?
- Мечтата на всяко момче е да отиде да играе за огромен тим и не имам предвид български. Радващото е, че Черно море се е потвърдил към този момент, всеки полусезон вършим изходящи прехвърляния. Аз си очаквам момента, упражнявам крепко и играя на 100 %. 



 -Как усети ситуацията в националния, тези рецензии, които получавате, въздействат ли?
- Ние сме доста млади и множеството сме срещали в юношески и младежки обединения на България. Всички сме сплотени, съвсем всеки лагер вършим вечеря с целия тим и щаба. Разбираме се добре.  Няма по какъв начин, въздействат критите, няма не можем да се отделим от външния свят. Радващото е, че във футбола всеки мач може да се докажеш. 

 -Как си обясняваш това, че можехме да имаме доста по-сериозен актив, само че в последна сметка действителността е друга?
-Загубихме доста точки заради липса на шанс. С Черна гора в Разград те имаха един удар и ни победиха. Реваншът даже няма да го разясня, ние изтървахме света. Със Сърбия в последните секунди ни изравниха. Много млад тим сме и трупаме опит, до момента в който подобряваме играта. Надявам се резултатите да дойдат, а и съм сигурен сигурен, че ще стане. Дано е скоро.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР