Виктор ПАПАЗОВГрадската псевдоинтелигенция правила някакви протести срещу Газпром. За тези

...
Виктор ПАПАЗОВГрадската псевдоинтелигенция правила някакви протести срещу Газпром. За тези
Коментари Харесай

О, свещена простота

Виктор ПАПАЗОВ

Градската псевдоинтелигенция правила някакви митинги против " Газпром ". За тези нежни градски създания очевидно храната идва от магазина, а токът - от контакта. Те си мислят, че ще е малко студено, само че въпросът ще се реши с некъпане и няколко одеала допълнително. Сигурно преди време точно за такива e бил оня зов - O, santa simplicitas! О, свещена елементарност! Т.е. незнание...

Бих желал да обясня на тези неспособни да мислят същества няколко значими неща:

- Ако няма газ - няма да има торове за селското стопанство, т.е. ниски добиви = апетит. Няма да има самун - хлебозаводите работят на газ. Няма да има стъклени буркани и бутилки. Няма да има доста други хранителни артикули, които също употребяват газ в софтуерните процеси.

- Много предприятия ще затворят, т.е. ще има и стотици хиляди без работа. А пари и храна за тях от кое място?

- Игнорамусите споделят - има ток! Я вижте какъв брой изнасяме. Изнасяме, правилно, само че те, благите, не мислят, че разпределителната мрежа не е проектирана и направена всички да се топлим на ток. А и каква ще е цената?

- Имало танкери с полутечен газ. Има, само че тези, които биха били налични за свободна продажба, са малко и за тях занапред ще се конкурираме с Азия и останалите европейски страни. Конкуренцията ще е безмилостна.

Разбира се, тези задгранични храненици считат, че задграничните им господари ще се погрижат за тях и финансово, и всячески. Боя се, че не са си взели урок от станалото единствено преди месеци в Афганистан.

Е, и на тях им следва да научат един урок по доста мъчителен метод.

Facebook

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР