Виктор Орбан атакува яростно САЩ.Политиките на администрацията на американския президент

...
Виктор Орбан атакува яростно САЩ.Политиките на администрацията на американския президент
Коментари Харесай

Виктор Орбан: САЩ са виновни за упадъка на Европа

Виктор Орбан нападна гневно Съединени американски щати.

Политиките на администрацията на американския президент Джо Байдън се трансфораха в основен фактор за упадъка на Европа на фона на украинския спор. Това съобщи унгарският премиер Виктор Орбан, представен от Magyar Nemzet.

Коментара си той направи на закрита среща с членове на ръководещата дясна коалиция на " Фидес " и Християндемократическата национална партия.

По време на съвещанието Орбан уточни главните съперници на алианса - " провоенни интернационалните групи по ползи, които включват администрацията на Байдън, провоенни брюкселски бюрократи и провоенни политици ".

По думи на Орбан " Европа е отслабнала през последната година, тъй като администрацията на Байдън отстоява ползите си в Брюксел без ограничавания, за сметка на европейските ползи ".

Унгарският министър председател посочи, че отговорът на спора в Украйна и " цунамито от наказания " са се отразили на стопанската система на Европа, до момента в който Съединени американски щати, които разполагат с задоволително евтина сила, са съумели да избегнат тези провокации, написа novini.bg.

Той съобщи, че Европа е изгубила своята самостоятелност, икономическа и военна мощност единствено за една година и акцентира Унгария, че би трябвало да отбрани личните си ползи, с цел да устои на разразилата се стихия.

За да реализира това, Будапеща би трябвало да " отбрани позицията си за мир против администрацията на Байдън и Брюксел ", да отбрани унгарската стопанска система посредством битка с инфлацията и да укрепи своята войска, уточни Орбан.

Той разясни, че Будапеща не поддържа никого в спора в Украйна, тъй като " в тази война не може да има победител ".

Москва не може да завоюва заради помощта, която Западът дава на Киев, само че Русия е нуклеарна мощ, а " една нуклеарна мощ не може да бъде притисната в ъгъла ", предизвести Орбан.

Унгария неведнъж е призовавала Русия и Украйна неотложно да се спогодят за преустановяване на огъня, като в същото време се е противопоставяла на глобите, наложени от Запада на Москва.

Миналата седмица Орбан съобщи, че наказателните ограничения не са съумели да сложат завършек на военните дейности, а вместо това са навредили на стопанската система на Европа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР