Виктор Иваненко, първият ръководител на КГБ на Руската федерация почина

...
Виктор Иваненко, първият ръководител на КГБ на Руската федерация почина
Коментари Харесай

Почина първият директор на КГБ в Руската федерация

Виктор Иваненко, първият началник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) на Руската федерация умря през днешния ден на 76 годишна възраст, съобщи БГНЕС.



Председателят на Комисията по осведомителна политика към Държавната дума на Русия Александър Хинщайн изрази съболезнованията си по отношение на кончината на Иваненко.



" Виктор Иваненко, първият и единствен ръководител на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) на, умря на 76-годишна възраст. Той оглави републиканското Комитет за Държавна сигурност (на СССР) незабавно след основаването му през май 1991 година ", уточни Хинщайн.



Той добави, че Иваненко " взема интензивно присъединяване в битката против закононарушения против страната като персонално задържа ръководителя на руското Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Владимир Крючков. През ноември-декември с сан на министър оглавява Агенцията за федерална сигурност ".



" Въпреки демократичните си възгледи Иваненко направи всичко допустимо да резервира службите за вътрешна сигурност на кръстопътя на епохите и да не допусне окончателното им раздробяване. Той ми описа по какъв начин през есента на 1991 година едвам не паднал на колене пред Елцин, когато научил, че последният е заречен на западните си сътрудници да отстрани системата за държавна сигурност ", съобщи Хинщайн в канала си в Телеграм.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР