Виктор ДимчевФейсбукСлед дни на мънкане и отричане, най-демократичната българска партия

...
Виктор ДимчевФейсбукСлед дни на мънкане и отричане, най-демократичната българска партия
Коментари Харесай

Виктор Димчев за даренията към ДБ от Nexo: Това всъщност е мафията

Виктор Димчев
Facebook

След дни на мънкане и отказване, най-демократичната българска партия си призна, че 1/5 от даренията й за 2022-ра и ок. 15% от всички дарения, които е получила за революционните последните години, са с генезис една-единствена компания - Nexo. И по-точно секретарките в тази компания.
 
Любезно бих желал да прибавя, че в допълнение ок. 8% от всичките им дарения са дело на персоналния водач на кмета на Слатина - Жоро, който е дарил от персоналния си джоб съвсем 200 000 лв. на ДаБГ за интервала. Самият Жоро Кмета е дарил в допълнение почти 200 000 лв. на ДаБГ за същия интервал.
 
Жоро Кмета и неговият бизнес съучастник, представляван от сина му, са дарили близо 20%, т.е. 1/5 от всички пари, с които съществува партия ДаБГ. Дотук близо 35%, т.е. 1/3 от даренията на ДаБГ за 2021-2022, са направени от тъкмо ДВЕ компании, през подставени лица.
 
Отделно от това един доста прочут бизнес могул е дарил 330 000 лв. на същата партия за същия интервал, почти 10% от всичките дарения на партията. Отделно същият човек е дарил и на друга партия - ВОЛТ, като мандатоносител на партия Политическа партия, едни 150 000 лв..
 
На същата партия ВОЛТ е дарила 150 000 лв. и дългогодишната ПР-ка на " Лукойл " - Диана Дамянова. Срещу два пъти по толкоз - 310 000 лв. - си е купил министерски пост посредством партийни дарения и някогашния министър на куриерските услуги.
 
Почти 2/3 от всички пари, дарени настрана на Демократична България и на Политическа партия са с генезис няколко офиса от хора, които съставляват гръбнака на смяната. Хора от тези офиси през днешния ден са на държавни заплати, в държавни банки, като депутати, били министри, назначени по бордове и на апетитни позиции, в Давос и под дърво и камък.
 
Повече от половината от годишните дарения на двете партии са дело на хора, които могат да се съберат в дребен микробус и да отидат на тиймбилдинг. Опс, изненада! хората, дарявали на двете партии са едни и същи, и даже са ходили дружно на тийм билдинг по своите компании.
 
И за край, с цел да е още по-интересно - съвсем всяка стотинка, дарена в партия ДаБГ, е била предарена в коалиция Демократична България (или някъде другаде). Повечето от парите в партия ВОЛТ са предарени в коалиция Политическа партия. Всички пари от партия Българска социалистическа партия са изхарчени в обединението Българска социалистическа партия за България.
 
За край, парите от предизборната акция на ДаБГ от 2017-та се събираха в ЛИЧНАТА банкова сметка на Христо Иванов, тъй като нямаше различен вид. Тези стотици хиляди левове още не са регистрирани.
 
Така ръководят почтените. Това в действителност е мафията. Да си знаете.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР