ВиК изпрати рекорна сметка за вода на 90-годишен пенцсионер. На

...
ВиК изпрати рекорна сметка за вода на 90-годишен пенцсионер. На
Коментари Харесай

90-годишен мъж получил сметка за вода за 1408 лева

ВиК изпрати рекорна сметка за вода на 90-годишен пенцсионер. На клиента е било регистрирано ползване от 640 кубически метра вода за 1408 лв..

Случаят доби известност, откакто дъщерята на пенсионера, пловдивчанката Милена Василева, се оплаква на омбудсмана Борислав Стаматов и в Комисията за отбрана на потребителите в София. Сметката е получена при започване на май.

Шокиращо: Мъж получи сметка за изразходени 850 кубика вода

„ Омбудсманът ми изпрати копие от писмото, което е изпратил до началника на ВиК. В него се оповестява, че инкасаторите от ВиК не са идвали цяла зима и тъкмо по тази причина не сме разбрали, че има теч”, изясни госпожа Василева, представена от Марица.

На 2 юли инкасаторката за вода предходна и отчела единствено 4 кубика употребена вода. Със съдействието на омбудсмана от сдружението монополист изпратили двама души да ревизират водомера ѝ. Проверката посочила, че всеки месец до момента са употребени 4 кубика, след това разходът скача на 640, и след това отново пада на 4.

„ Смятам, че виновността, че не е намерено в точния момент теча ни е на ВиК. Ако бяха изпращали всеки месец инкасатор през зимата, а не по един път на 6 месеца, това нямаше да се случи”, безапелационна е Милена Василева.

Пловдивчанката е изпратила по електронен път тъжба и до Комисията за отбрана на потребителите в София.

Проверката от водопроводчик посочила спукана под мивката тръба. Милена према, че сметките са по показанията на водомера. Но пита за какво инкасаторката не е минавала постоянно през зимата. Ако течът е бил открит 3-4 месеца по-рано сметката е нямало да е толкоз огромна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР