Вижте, когато навигирате в сложния лабиринт от емоции при раздяла,

...
Вижте, когато навигирате в сложния лабиринт от емоции при раздяла,
Коментари Харесай

6 от най-добрите съвети при раздяла

Вижте, когато навигирате в комплицирания лабиринт от страсти при разлъка, е елементарно да се изгубите. Нуждаете се от карта, компас и може би даже от шерпа. Разбира се, това в кръга на шегата. И въпреки да сме наясно, че надали ви е до развлечение, въпреки всичко има способи да се справите със обстановката по по-добър метод от това да се самосъжалявате.

И тъкмо за това е този раздел – най-хубавите препоръки за това какво да вършиме при разлъка.

Без трикове, без хитрини, единствено с положителната остаряла научно подкрепена мъдрост, която да ви води.

Правило за възбрана на контактите

Може би сте чували за правилото за възбрана на контактите при разлъка, само че дано ви кажем за какво е по този начин. Това е заради нещо, наречено доктрина на привързаността. По принцип мозъкът ви е организиран по този начин, че да се придържа към познати неща, даже в случай че те са нездравословни за вас. Да спазваш отдалеченост при разлъка обаче е доста значимо. То е прочувственият еквивалент на това да махнеш ръката си от гореща печка.

Емоционална аптечка за първа помощ

Приложете тактики за справяне със напрежението като водене на дневник или упражняване на йога, които да ви служат като прочувствени лепенки. Това са вашите средства за неотложно облекчение, когато мислите ви стартират да се въртят при разлъка.

Използвайте мрежата си за поддръжка

Знаете какво споделят. Най-добрият, най-бързият и най-здравословният метод да преодолеете разрушеното си сърце е да разчитате на мрежата си за поддръжка. Вашите другари, семейство и близки са до вас, когато имате потребност от тях, тъй че не ги подценявайте в този сложен миг при разлъка с колегата.

Изпратете текстово известие на другар, обадете се на майка си или даже се присъединете към онлайн група – просто се уверете, че не преминавате през това сами. По-лесно е, ще видите.

 при разлъка 6 от най-хубавите препоръки при разлъка

Дайте си време да поплачете

Да, планирайте си рев. Отделете си време, с цел да бъдете в възприятията си, може би до момента в който слушате цялата дискография на Адел. Не драматизирате, а сте прочувствено ефикасни.

Ето го и разковничето: като отделяте време за рев, в действителност си осигурявате прочувствен потенциал, с цел да функционирате през другите елементи на деня.

Мислете за това като за делене на скръбта, тъй че тя да не се популяризира във всеки различен миг. Когато желанието за рев се появи в несъответствуващ миг, деликатно си припомнете, че по-късно ще има „ среща за рев “ и че тогава можете да приемете страстите си изцяло. По този метод не потискате страстите си при разлъка, а ги управлявате като прочувствено образован човек, какъвто сте.

Спрете да проверявате някогашния си при разлъка

Всички знаем къде са тези палци – в обществените мрежи на някогашния ви. Не се поддавайте на това предпочитание, в случай че не желаете да неуспехите прочувствения си трен.

Сега може би се питате: „ Защо е толкоз мъчно да спра? “ Заповядайте на неврологията: Мозъкът ви е привързан към допамина, който се освобождава, когато видите нещо – каквото и да е обвързвано с някогашния ви. Това е като да похапвате прочувствена нездравословна храна. Но това, което се случва в реалност, е, че укрепвате невронните пътища, които вършат по-трудно да продължите напред при разлъка.

И по този начин, по какъв начин да се откажете от този табиет?

Първо, изтрийте или блокирайте някогашния си от каналите си. Изчезнали от погледа, излезли от съзнанието – съществено, това работи. Второ, когато почувствате предпочитание, пробвайте да противодействате. Направете няколко лицеви опори, изгледайте занимателно видео или напишете известие на другар. Създайте си заместващ табиет, който да насочи нервния път към нещо позитивно. Несъмнено е мъчно, само че мислете за това като за подготовка за прочувствена мощ на мозъка си.

 при разлъка 6 от най-хубавите препоръки при разлъка

Помнете, че да си самичък не е същото като да си уединен

Изолацията и самотата имат разнообразни трептения. Приемете „ времето за себе си “, с цел да преоткриете ползите си, да наваксате с заниманията си или просто да изгледате сериала, който от дълго време желаете да видите.

Ето какво е значимо – методът ви на мислене играе голяма роля за това по какъв начин интерпретирате времето си за уединение при разлъка. Трябва да спрете да се самосъжалявате и да приемете това като опция, а не като тъжно, самотно тестване.

В логиката на психиката това е известно като когнитивен рефрейминг. По създание вие вземате даден умствен сюжет и го разглеждате през друга, по-позитивна позиция. Когато си казвате, че сте самотни, мозъкът ви има вяра в това и вие затъвате още по-дълбоко в прочувствена яма, която се самоизпълнява.

Вместо това кажете: „ Използвам това време, с цел да се съсредоточа върху себе си и своето развиване. “ По създание инструктирате мозъка си да задейства тези пътища на „ положителното чувство “, което ви дава нужния подтик, с цел да се насладите същински на самотата си.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР