Виждаме опити за възраждане на стари политически проекти, опити за

...
Виждаме опити за възраждане на стари политически проекти, опити за
Коментари Харесай

Ще сложат ли изборите край на политическата нестабилност?

" Виждаме опити за възобновление на остарели политически планове, опити за основаване на нови със остарели муцуни. От друга страна, сме очевидци на опити за преформатиране на опорните точки в стандартните партии. Предстои да забележим какъв ще е напънът от Има Такъв Народ и дали те ще съумеят още веднъж да влязат под прожекторите, да съумеят да бъдат в играта ", заяви политологът проф. Росен Стоянов в студиото на " Денят  ON AIR ".

" Качественото ново е обединяването на " Продължаваме промяната " и Демократична България. Разширяването по посока на " Продължаваме промяната " е рисков ход. Скандалите придържат интереса към тази коалиция жив, основават усещане, че нещо значимо там ще се случи ", смята политологът доцент Стойчо Стойчев.

Според проф. Стоянов, когато пристигна време за редене на листите една коалиция усложнява избора, тъй като политическите партии би трябвало да създадат взаимни отстъпки и отстъпки.

" Българска социалистическа партия е оградена отляво и отдясно с враждебни субекти. Най-враждебният индивид на Българска социалистическа партия се споделя Румен Радев. Електорално ерозира партията отвред и задачата в този случай е може би да я потопят под бариерата от 4%, с цел да не може Корнелия Нинова да влезе в Народното събрание ", безапелационен е доцент Стойчев пред Bulgaria ON AIR.

Проф. Росен Стоянов разяснява поръчката на Бойко Борисов, че ще стане народен представител в идващото Народно събрание, като сподели, че този вид предизвикателство към водача на друга политическа мощ звучи като  " надиграване в учебния двор ".  " Това е приказка или дъвка, или нещо като семки за тази предизборна акция ", добави той

По думите му от " Продължаваме промяната " и ДБ са се самоизолирали целенасочено, тъй като не желаят преди локалните избори да се ангажират с националното ръководство, което би им натрупало единствено негативи, защото тяхната цел ултимативно е кметското място в София и болшинство в СОС.

" Със сигурност ще има още едни избори тази година, въпросът е дали ще бъдат 2 в 1. Залогът на тази година ще бъдат изрично локалните избори. 25% ще трябват на тази нова коалиция от другите дребни субекти, с цел да станат 50+1, тъй че тяхното ръководство да бъде стабилно. Става дума за 4 години напред, освен до изборите или 1 година мандат. Дълбоко се колебая, че това е допустимо ", посочи проф. Стоянов.

Доц. Стойчев счита, че София към този момент тежи доста електорално в България, тъй като избира над 1/3 от депутатите в България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР