Виждам огромен прогрес в София сега , аз съм учил

...
Виждам огромен прогрес в София сега , аз съм учил
Коментари Харесай

Генчо Керeзов: София се дигитализира успешно



„ Виждам голям напредък в София в този момент, аз съм учил тук, въпреки да не съм софиянец, само че доста обичам София, а в този момент виждам, че градът се развива извънредно бързо “, сподели пред БНР Генчо Кер eзов , заместник-кмет по дигитализацията в Столичната община.
Керезов е от една година заместител – кмет, като е живял преди този момент в Германия, Италия и Англия.
„ От 2018 година Столична община поставя големи старания за цифровизация на града и това е реалност.  Това стана на първо време посредством , в който Столичната организация по приватизация е водещ сътрудник. 100 града от целия свят вземат участие в този план. Целта е да се дефинира какъв да бъде проекта за цифровата промяна на града ", описа още в " Хоризонт до обде " Генчо Керезов.

" Така госпожа Йорданка Фандъкова взема решение да се разкрие ново направление в Столична община - " Дигитализация, нововъведения, икономическо развиване ". То координира дейностите в тази сфера. Изработихме и проект за деяние. Имаме и цифров двойник на града .

Ползите за столичани в тази област са да вземем за пример - посредством цифровия двойник можем незабавно на база данни да забележим всяка смяна по какъв начин ще се отрази на всички системи. Така че, да можем да предоставим и разбор за всичко ново, което следва, по този начин ще бъде градът интелигентен.

Първата електронна услуга за студените ще бъде електронна система за промяна на адрес . Това последователно ще обхване и други региони. Това ще стане единствено благодарение на мобилен телефон и камера ", разясни още Генчо Керезов.

" Системата ще започва в петък - 24 септември за Студентски град ", сподели заместител - кметът.

Още по тематиката в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР