Виждам критики основно към дефицита. Откакто Асен Василев е министър

...
Виждам критики основно към дефицита. Откакто Асен Василев е министър
Коментари Харесай

Искрен Арабаджиев: Откакто Асен Василев е финансов министър, имаме нова философия за правенето на политика

Виждам рецензии главно към недостига. Откакто Асен Василев е министър на финансите, имаме нова философия за бюджета и правенето на политика. Това разяснява депутатът от " Продължаваме промяната - Демократична България " Искрен Арабаджиев по отношение на Бюджет 2024 година

" В последна сметка всички апокалиптични картини, които ни описват, не са правилни. Искаме да създадем следното - локалните доходи, които събираме от налози и такси, да ги влагаме в локалната стопанска система и да повишим приходите на хората, а с европейските средства да усилваме вложенията в инфраструктура, в капитал, в машини ", уточни Арабаджиев.

Депутатът бе безапелационен, че обединението " Продължаваме промяната - Демократична България " е твърдо срещу повдигането на налозите.

" Без да подвигаме налозите, само че да си ги събираме. Всички промени в данъчните закони целят да не натоварим бизнеса, само че да вземем ограничения, тъй че бизнесът да се изсветли. 1/3 от парите не минават през данъчната система, а остават скрити. Ние сме срещу увеличение на налозите ", изясни Арабаджиев.

По думите му изказванието, че растежът на пенсиите се финансира посредством издаването на държавен дълг е неистина. " Всички обществени заплащания са в границите на личните доходи на страната и даже имаме още 4 милиарда бв. в допълнение. Теглим единствено 6 милиарда лева, с цел да влагаме в финансовите планове, които за пръв път от 15 години са оповестени и включени в плана за държавния бюджет ".

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР