Виждам, че се намираме в една много трудна ситуация. Радвам

...
Виждам, че се намираме в една много трудна ситуация. Радвам
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Не играем политически покер. Откъде Борисов ще намери независими личности за кабинет?

„ Виждам, че се намираме в една доста сложна обстановка. Радвам се, че сътрудниците от „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ положихме старания, с цел да отпушим работата на Народното събрание и да излезем от цикъла, който наблюдавахме безплодно в 48-ото Народно заседание.

За първи път следим, че без образувано болшинство към този момент има законодателна стратегия. Доведохме и до градивен диалог сред първите две сили “. Това разяснява в предаването „ Лице в лице “ Лена Бориславова от „ Продължаваме промяната “.

Ако подкрепим кабинет на ГЕРБ, ще предадем нашите гласоподаватели, изясни тя

" И през днешния ден на председателския съвет в Народното събрание декларирахме, че комисиите би трябвало да стартират да работят ", уточни още тя.

Лена Бориславова бе безапелационна, че се е отказало от депутатското си място поради локалните избори, а не поради бременността си.

Тя сама се отхвърля от депутатското място

" Ние работим дружно с „ Демократична България “, „ Спаси София “ и екипа на София по това да имаме обща кандидатура, управническа стратегия и постоянен екип. Изчистваме някои задания, с цел да имаме подготвени решения, с цел да усетят хората, че някой се грижи за тях незабавно след изборите “, разяснява тя.

„ Поканихме сътрудниците от ГЕРБ да продължим диалозите по управническата стратегия, макар че те имаха своите прочувствени прояви против нашата стратегия, която предходния ден доста харесваха и споделяха по какъв начин имаме цялостно съвпадане. При ГЕРБ не е нетрадиционно да си сменят мнението в границите на часове. Очакваме да ни изпратят стратегия, тъй като сега единственото, което вършат, е да изпращат нашата стратегия на другите партии. Молим за професионален звук “, съобщи Лена Бориславова.

„ Формулата, която виждаме като работеща, е държавно управление на малцинство с поддръжката на тези партии, в това число на ГЕРБ, във втория мандат “, уточни още тя.

 „ Господин Борисов има много огромна доза и изнервеност, само че да кажем, че ситуацията е такава. Въпросът е каква тъкмо формула за кабинет от персони предлага господин Борисов – няколкомесечен – какъв брой, или четиригодишен? И кои ще са тези персони, които ще са толкоз неопетнени, чисти и самостоятелни, които ще застанат отпред на този кабинет, с цел да могат върху контрактувана стратегия – с Движение за права и свободи или Българска социалистическа партия, и с тяхната поддръжка да правят управнически действия от името на съдружно болшинство на всички партии, чиито членове в миналото са били глобени по листата „ Магнитски “. Аз такива самостоятелни персони не познавам. Може би господин Борисов познава. Откъде ще се вземат тези персони, които за един месец ще застанат напред? А откъм гърба Делян Добрев и Делян Пеевски дружно ще им натискат бутона в Народното събрание, с цел да могат те да ръководят страната. Може ние да бъркаме – може доверието сред Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и ГЕРБ, да е толкоз огромно, че те да основат кабинет от персони “, съобщи още Лена Бориславова.

„ Ние доста ясно сме посочили къде стоим, не играем политически покер “, безапелационна беше тя.

Какво още разяснява тя - чуйте във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР