виж галерията Нова детска градина, ново училище и още едно напълно

...
виж галерията
Нова детска градина, ново училище и още едно напълно
Коментари Харесай

Вижте с какви нови придобивки ще се сдобие Меден рудник през тази година!

виж галерията Нова детска градина, ново учебно заведение и още едно изцяло актуализирано и преобразено междублоково пространство ще бъдат открити през 2018-та година в ж.к. "Меден рудник ". Това споделиха пред поданици на комплекса нощес в спортна зала "Никола Станчев " заместник-кметовете на Бургас Чанка Коралска, Руска Бояджиева и Красимир Стойчев на публичното разискване за показване на проектобюджета на общината за 2018 година.

Новата екологична и новаторска детска градина "Пинокио ", която сега се построява в Районен център "Меден рудник ", ще бъде открита през тази година. Тя ще бъде с потенциал 120 деца. Детското заведение ще бъде направено от екологични материали, които ще понижат разноските за сила и ще пестят естествени запаси. В нея децата ще бъдат възпитавани да пазят природата и нейните благосъстояния.

Новост за ж.к. "Меден рудник " и за Бургас през тази година е и откриването на най-новото професионално учебно заведение в България - Професионална гимназия по компютърно програмиране и нововъведения. Училището да бъде с интензивно проучване на британски и немски език и ще приготвя експерти в професионално направление "Компютърни науки ", специалност "Програмист ", специалности "Системен програмист " и "Приложен програмист " със период на образование 5 години с банкет след приключен седми клас. В образователните стратегии да бъде заложено учениците да придобият познания и умения за обектно насочено програмиране, в области като създаване на програмен продукт и уеб дизайн, технология на програмирането, системи за ръководство на бази данни, интернет програмиране.

През актуалната година следва създаване на нова подпорна стена, която да укрепи региона до така наречен небостъргач в "Меден рудник " с паркинг и обслужваща улица.

Още едно огромно междублоково пространство в ж.к. "Меден рудник " ще бъде изцяло реконструирано. Пространството заключено сред бл. 91, 92, 93, 94 и 95 в зона В ще бъде облагородено и изцяло променено с детски и спортни площадки, и места за отдих.

Основните въпроси и оферти от страна на присъстващите поданици бяха свързани с инфраструктурата на местността Върли бряг.

На публичното разискване в зала "Никола Станчев " в к-с "Меден рудник " участваха още шефът на общинска дирекция "Бюджет и финанси " Златина Караиванова, териториалният шеф на Търговско дружество "Възраждане " Магдалена Манолова, членове на общинска администрация и общински съветници.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР