виж галерията Кампанията на Младежката организация на ДБГ "Дар до сърце"

...
виж галерията
Кампанията на Младежката организация на ДБГ "Дар до сърце"
Коментари Харесай

Бургазлии дариха десетки книги за кампанията Дар до сърце

виж галерията Кампанията на Младежката организация на ДБГ "Дар до сърце " съумя да събере десетки книги, енциклопедии, речници и образователни пособия. В първата седмица от Новата година даренията ще стигнат до българското неделно учебно заведение в Малта, в което се образоват над 90 деца. Инициативата на младежите от "Движение България на жителите " стартира при започване на декември с поддръжката на Регионална библиотека "П. К. Яворов " в Бургас.

"Успехът на акцията е индикативен за желанието да бъде съхранен и опазен българският дух и език зад граница. Всяко българско дете по света би трябвало да знае да написа и чете на родния си език. Това беше и повода да стартираме събирането на българска литература, която да изпратим до неделното учебно заведение в Малта. Там една шепа хора - шеф, учители и родители, вършат невероятни неща, с цел да съществуват българските обичаи и традиции, да се чува българската тирада ", сподели ръководителят на МДБГ-Бургас Антон Иванов.

"В рамките на акцията "Дар до сърце " през офиса минаха толкоз доста бургазлии, за което им благодаря. Повечето от тях подариха творби на български създатели от персоналните си библиотеки. Когато сортирахме книгите, намерихме доста благи послания и бележки вътре, писани преди 30 и повече години. Тези книги са имали дълъг живот и е отлично, че ще попаднат в детски ръце, с цел да продължи тяхното битие. Самият аз взех решение да подаря на децата в българското учебно заведение стихосбирка на огромния ни стихотворец и бунтовник Христо Ботев ", добави водачът на ДБГ-Бургас Живко Табаков.

Училище "Св. св. Кирил и Методий " стартира своята активност през октомври 2015 година Идеята за неговото основаване е на българската общественост в Малта. Школото, стожер на българската просвета и еднаквост, е публично прието и се подкрепя финансово от българската страна посредством Министерство на образованието и науката.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР