виж галерията "Другият месец очаквам да имаме вече разрешително за строеж

...
виж галерията
"Другият месец очаквам да имаме вече разрешително за строеж
Коментари Харесай

Чакаме през октомври разрешителното за строеж на новата библиотека на Варна

виж галерията "Другият месец чакам да имаме към този момент позволение за градеж за новата библиотека на Варна. На този стадий тече координиране на документите с всички институции ", сподели за Varna24.bg основният проектант на Община Варна Виктор Бузев. 
Най-модерните нови технологии, медиатека, многофункционални зали за образование на възпитаници, младежи и възрастни, зала за детски игри и под земята паркинг на три равнища, са единствено част от акцентите при построяването на новата библиотека, която следва да бъде издигната във Варна в непосредствена непосредственост до постройката на Община Варна. Това показа преди време за медията ни арх. Бузев.
"Изграждането на библиотека е огромна идея. Надявам се да има помощ от националния бюджет, от общинския, а за какво не и да се направи дарителска акция измежду варненци.

Сигурен съм, че Варна има съществени предприемачи, които ще се отзоват. Знаете, че имената на спомоществователите остават запечатани в историята ", сподели още арх. Бузев.

Проектът ще бъде показан обществено пред варненци и едвам по-късно може да се провеждат сходни акции, счита той.

"Говорим за съвременна постройка с хубави, модерни решения. Последни технологии в оборудването, електронен указател, медиатеки, многофункционални зали за образования, за споделено работно място, развлечение на деца. Знаете, че малчуганите не може дълго да задържат вниманието си и би трябвало да се редува образование със развлечение. За всички възрасти ще има по нещо. Ще има места, които с изключение на за четене на книги ще служат и като културни средища за обществени контакти. ", добави основният проектант.

Като повърхност библиотеката ще бъде ситуирана върху 18 500 кв. м над земята. Предвиждат се и три равнища на паркиране, като подземният паркинг ще работи без значение от библиотеката, непрекъснато.

"Историята натрупва познания и е хубаво тези познания да бъдат съхранявани, аз съм оптимист и работя с огромно предпочитание за този план ", сподели още арх. Бузев.

Припомняме, че архитектурното бюро от Холандия, което завоюва състезанието, изготвя техническия план. Строителството на новата варненска библиотека, дружно с подземните паркинги под нея, ще коства към 35 милиона лв., а построяването ще продължи 3-4 години, сподели преди време кметът на Варна Иван Портних.

Проектът, определен единомислещо от специалистите, планува създаване на 4-етажна постройка с височина под 20 метра и РЗП 18 500 кв. м. Има планувани 330 паркоместа, а покривът на постройката е с озеленяване.

"Обединихме се към този план, защото той се вписва ненатрапчиво в околното пространство в това число и със постройката на Община Варна. Материалите в заданието са близки до обкръжаващата среда, има окачени структурни фасади и двойна фасада, известна като така наречен двойна кожа от неръждаема мрежа. Отвореното пространство през всички равнища на постройката посредством дълги рампи дава опция за осъществяване на мероприятия с огромен брой хора - изложения, моноспектакли, камерни концерти ", изясни още Виктор Бузев.

Теренът за новата библиотека е сред бул. "Осми крайморски полк ", ул. "Братя Миладинови ", ул. "Проф. Марин Дринов " и постройката на Община Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР