Виетнамският производител на електрифицирани автомобили VINFAST обяви, че на 25

...
Виетнамският производител на електрифицирани автомобили VINFAST обяви, че на 25
Коментари Харесай

VINFAST започва изграждането на първия си завод за електромобили в Индия

Виетнамският производител на електрифицирани коли VINFAST разгласи, че на 25 февруари, в Тутукуди, Тамил Наду, Индия, ще стартира построяването на първото по рода за компанията индустриално оборудване на територията на страната.

" Този ход съставлява забележителна стъпка към стратегическо партньорство сред VinFast и държавната администрация, ориентирано към прогрес в развиването на екологичния превоз в Индия и в района ", споделят от виетнамската компания.

Стартирането на построяването на оборудването е идната стъпка в взаимното съдействие на двете страни, което при започване на януари тази година. Тогава от Vinfast оповестиха, че е бил подписан меморандум за съгласие, който планува обща инвестиция в размер на до 2 млрд щатски $ в построяването на нов индустриален комплекс за електрически автомобили в страната.

Общият план започва с първична инвестиция в размер на 500 млн щатски $ за първата си фаза, а завършването на самодейността се чака да се случи до пет години.

Според първичните предвиждания, при постигане на цялостен индустриален капаците, в завода ще могат да се сглобяват до 150 000 електрическия автомобил годишно.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР