Виетнам е държавата с най-бързо развиваща се икономика в региона

...
Виетнам е държавата с най-бързо развиваща се икономика в региона
Коментари Харесай

Виетнам е с най-бързо развиваща се икономика в Югоизточна Азия

Виетнам е страната с най-бързо разрастваща се стопанска система в района на Югоизточна Азия през 2018 година Това демонстрира отчет на английската банка HSBC, представен от ТАСС.

Според HSBC растежът на виетнамската стопанска система през 2018 година е бил 6,8% , което прави страната водеща по този индикатор в Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН). В първите три от позиция на икономическия растеж тази година измежду страните от АСЕАН влизат Филипините (6,3%) и Малайзия (4,8%).

Основните мотори за развиването на виетнамската стопанска система са индустриалният бранш и секторът на услугите, чийто напредък се дължи

Национален център за социално-икономическо прогнозиране (NTSEPP) към Министерството на планирането и вложенията на републиката направи преди няколко дни изказване, че растежът на Брутният вътрешен продукт на Виетнам за настоящата година ще доближи 7%, надхвърляйки задачата, избрана от държавното управление за интервала от 2018 от 6,7 %.

Високият ритъм на напредък на виетнамската стопанска система обезпечава експортно насочено промишлено произвеждане. Благодарение на нарастването му през първите три тримесечия на актуалната година стопанската система на страната сподели постоянен растеж от 6.98%, което е най-високата цифра през последното десетилетие.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР