Виена. Северен поток 2“ е европейски проект и не трябва

...
Виена. Северен поток 2“ е европейски проект и не трябва
Коментари Харесай

Карл Нехамер за Die Welt: „Северен поток 2“ не трябва да бъде средство за натиск върху Русия

Виена. „ Северен поток 2 “ е европейски план и не би трябвало да се употребява като средство за оказване на напън върху Русия поради обстановката в Украйна. Това акцентира новият канцлер на Австрия Карл Нехамер в изявление за немския народен всекидневник Die Welt .

„ Не смятам за належащо да свързвам стартирането на „ Северен поток 2 “ с съветското държание в Украйна. Правейки това, Европейски Съюз може единствено да навреди на себе си. „ Северен поток 2 “ е в интерес освен на Русия; Германия, Австрия и други европейски страни също ще се възползват от него. „ Северен поток 2 “ е европейски план, който не би трябвало да се употребява като средство за оказване на напън върху Москва “, означи Нехамер.

Австрийският канцлер добави, че насилието не би трябвало да бъде средство, употребявано от политиците, а вероятно нарушение на интернационалното право може да има последици. „ Затова е належащо да се запазят ползите на Украйна като директна страна “, добави той.

По думите му Австрия продължава да поддържа газопровода „ Северен поток 2 “ и чака скорошното му стартиране. „ Очаквам, че „ Северен поток 2 “ скоро ще може да бъде пуснат по проект “, сподели политикът. Според канцлера Европа разчита на възобновими енергийни източници, само че въпреки да има потребност от нефт и природен газ, за нея е значимо енергийното доставяне на страните от Европейски Съюз да се обезпечава по разнообразни направления и газопроводи. „ Това важи и за Австрия. „ Северен поток 2 “ е значим план, който дава на Европейски Съюз сигурност на доставките във връзка с силата “, сподели Нехамер.

Изграждането на газопровода завърши изцяло на 10 септември 2021 година За да бъде пуснат в употреба, би трябвало да получи сертификация на самостоятелен транспортен оператор. Такава регистрация е нужна, с цел да може планът да дава отговор на Газова инструкция на Европейски Съюз. Сертифицирането към този момент е спряно, защото операторът Nord Stream 2 AG, със седалище в Швейцария, би трябвало да записва дъщерно сдружение в Германия. Докато това не се случи, узаконяването няма да продължи.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР