Виена. На 21 септември (вторник) от 18.30 часа в галерията

...
Виена. На 21 септември (вторник) от 18.30 часа в галерията
Коментари Харесай

Националният военноисторически музей ще представи във Виена изложбата „Македония. Палитра на паметта“

Виена. На 21 септември (вторник) от 18.30 часа в галерията на Бългрския културен институт „ Дом Витгенщайн “ във Виена ще бъде открита изложбата на Националния военноисторически музей „ Македония. Палитра на паметта “. Това оповестиха от пресцентъра на Националния военноисторически музей .

Изложбата показва фотографии и картини на български художници от интервала на Първата международна война. Българските замъци, храмове, манастири, улици и панорами от Македония оживяват в творбите, завещани ни от изтъкнатите майстори на четката като Владимир Димитров – Майстора, Никола Танев, Константин Щъркелов, Борис Денев, Георги Василев, Цено Тодоров, Генчо Митев, Райко Алексиев, Господин Сербезов, Георги Машев, Иван Вълчанов и други. Макар и основани по време на военни дейности от назначените за военни художници създатели платната изпъстрят палитрата от мемоари със спокойствието на македонските пейзажи като контрапункт на ужаса на фронтовата линия.
Изложбата „ Македония. Палитра на паметта “ може да бъде прегледана в Българския културен институт във Виена до края на месец октомври.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР