Вие ясно позиционирахте своята роля в 49-то Народно събрание като

...
Вие ясно позиционирахте своята роля в 49-то Народно събрание като
Коментари Харесай

Нинова към Радев: Агонията, в която вкараха България, може да се прекрати само с предсрочни избори

Вие ясно позиционирахте своята роля в 49-то Народно заседание като съпротива на тази власт, само че в това време това Народно събрание има сложната задача да излъчи ново държавно управление в цялата тази комплицирана политическа конюнктура. Как преценявате остатъчния политически запас на това Народно събрание да образува стабилно държавно управление? Ако се стигне до трети мандат, подготвени ли сте да предложите форма за неговата реализация, или оставате на тезата, която споделяте в последно време, че решението се състои в нови предварителни парламентарни избори? Това съобщи президентът Румен Радев преди началото на консултациите с Българска социалистическа партия в президентството.
Лидерът на партията Корнелия Нинова отвърна: „ Нашата позиция е ясна и безапелационна от първия ден на съставянето на това държавно управление. Тя е, че това държавно управление и това болшинство са нездравословни за страната. Агонията, в която ни вкараха, може да се приключи единствено с предварителни избори. “
„ Това държавно управление бе основано порочно, като съобщи очакванията и упованията на стотици хиляди хора за смяна. Вместо да се борят с мафията и задкулисието, ги изпраха и ги узакониха. Корупцията към този момент се записва в законите. Приоритетите на държавното управление не са изпълнени. Шенген по въздух и вода е унизително за България и ни отдалечава от европейската ни същина. Еврозоната също се отдалечава като опция. ПВУ не е ревизиран и крие риск за енергийната непоклатимост на страната. Инфлацията не е намаляла. Това са техните цели, които не са придвижени “, добави тя.
„ Големите проблеми пред България даже не са помисляни да бъдат решени – демографската злополука, скъпо опазване на здравето, неприятно обучение, приходите на хората. Цените потеглиха нагоре, монополи, картели изсмукват парите на хората, тъй като се усещат ненаказани. Убиха парламентаризма, трансформират се през ден закони – това е гаранция за неустойчивост. Ако това продължи още девет месеца, това значи още по-голяма неустановеност и неустойчивост. Единствената им цел е да разпределят регулаторите, да овладеят правосъдната система. Това подсигурява мафията и задкулисието да заемат най-високите постове. Това е недопустимо за нас “, безапелационна бе Нинова.
Тя още веднъж удостовери, че предварителни избори са излаз от тази обстановка: „ Не виждаме в това Народно събрание да бъде решена друга настройка и задухвам, че ние няма да участваме в нещо сходно. “
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР