ВИЕ СТЕ НАЙ-МЛАДИТЕ СЕМЕЙСТВА В ОБЩИНА КАЗАНЛЪККметът на Община Казанлък

...
ВИЕ СТЕ НАЙ-МЛАДИТЕ СЕМЕЙСТВА В ОБЩИНА КАЗАНЛЪККметът на Община Казанлък
Коментари Харесай

Кметът на Казанлък към златните двойки: Вие сте достойни казанлъчани, хора и семейства за пример! Гордея се с вас!

ВИЕ съдебна техническа експертиза НАЙ-МЛАДИТЕ СЕМЕЙСТВА В ОБЩИНА КАЗАНЛЪК

Кметът на Община Казанлък още веднъж извърши ритуала по подписване на цивилен брак за близо 100 Златни двойки в града след 50 години взаимен живот. Тя се обърна към младоженките и младоженците дали са съгласни да продължат брака си за още 50 години и получи в отговор звучно „ Да! “. „ Тази вечер Вие сте най-младите фамилии в община Казанлък! “, съобщи Кметът Галина Стоянова и честити на Златните двойки повторното им встъпване в брак. „ Нека децата Ви знаят, че няма по-хубаво от това да се държите за ръка и да разкажете за това на Вашите деца и внуци! “, пожела тя. „ Вие сте почтени казанлъчани, хора и фамилии за образец по какъв начин се живее и се оставя диря след себе си! Гордея се с Вас! Поклон на всички Ви! “, показа Кметът на Казанлък.

По традиция, Галина Стоянова описа алегория по какъв начин младоженците би трябвало да бият камбаната дружно, а не поотделно, с цел да бъде оповестено на техните съграждани с камбанения звън за новата двойка в обитаемото място.

За да бъдат поканени да отбележат своите Златни времена довечера екипът на Кмета е издирил близо 200 мъже и дами всред 480, регистрирани в ГРАО, че са встъпили в брак през 1972 година в Казанлък.

Празничното събитие се провежда за шеста поредна година, по концепция на Кмета Галина Стоянова. Възобновяват се всички ритуали, съпътствали сватбения ден на Златните двойки: първа брачна целувка, първа брачна наздравица, танц, чупене на питка, торта и хоро… Получават от Кмета новите си Брачни свидетелства.

Поздрави към младоженците на вечерта насочиха от Клуб по спортни танци „ Роза “ с ръководители Ваня и Петър Радеви, Танцов отбор „ Арсенал “ с живописен началник Христо Стоянов и Рени Петрова от Школа по пиано и поп пеене „ Орфей “ с музикален възпитател Мариана Мъгева към НЧ „ Възродена Искра – 2000 “.

От 2016 година Кметът на Казанлък Галина Стоянова всяка година кани Златните двойки, с цел да честват дружно Любовта. Освен уважението, което демонстрира към Златните двойки, Галина Стоянова изрече възторженостти за решението да сключат брак и по този начин да бъдат добър образец за по-младите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР