Вие сте гордост за България! Надявам се в този глобален

...
Вие сте гордост за България! Надявам се в този глобален
Коментари Харесай

Премиерът Главчев: Учениците от отборите по природни науки са гордост за България

" Вие сте горделивост за България! Надявам се в този световен свят да останете тук, тъй като Родината ни има потребност от млади, красиви и светли мозъци като вас! " С тези думи се обърна министър-председателят Димитър Главчев към учениците от олимпийските тимове по естествени науки на гала в Министерския съвет.
 
Премиерът връчи националния байрак на младежите, които ще съставляват страната ни на интернационалните надпревари по физика, математика, информатика, филология, астрономия и изкуствен интелект през 2024 година Той им пожела да не престават да мечтаят, да побеждават и да популяризират България със знанията и труда си.
 
През 2023 година българските възпитаници завоюваха общо 74 медала - 10 златни, 27 сребърни и 37 бронзови. До момента през тази година тимовете ни са завоювали 13 оценки – три златни, пет сребърни и пет бронзови.
 
По думите на премиера Главчев страната поддържа гения на българските възпитаници с близо 5 млн. лева посредством Националната стратегия " Ученически олимпиади и надпревари " на Министерството на образованието и науката.
 
През тази седмица бяха отпуснати и близо 330 000 лева за стипендии на даровити деца. В последните месеци бяха ускорени процедурите за построяването на Национален СТЕМ център в София Тех Парк, където олимпийците ни ще се приготвят при по-добри условия.
 
Според министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков триумфите на състезателите в интернационалните олимпиади и надпревари демонстрират, че с мотивираност и ентусиазъм българската просветителна система може да има високи достижения и да бъде доста качествена.
 
" Вие сте България, а българският байрак е знак на нейните и на вашите триумфи ", добави министър Цоков.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР