„Видях много мотивирани деца и треньори, които обаче няма къде

...
„Видях много мотивирани деца и треньори, които обаче няма къде
Коментари Харесай

Иван Ченчев в Бургас: Видях мотивирани деца и треньори, които имат нужда от място за спорт

„ Видях доста стимулирани деца и треньори, които обаче няма къде да упражняват. Затова е извънредно значимо, че има прогрес в това, което сложих като проблем във връзка с спортната инфраструктура в Бургас още през септември, м.г. “

Това съобщи ръководителят на парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Иван Ченчев и зам.-председател на парламентарната група на Българска социалистическа партия след диалога си с регионалния шеф на Бургас Стойко Танков по проблемите на спортната инфраструктура в града.

„ Спортното държавно учебно заведение в Бургас, дало съзвездие от първенци на българския, европейския и международен спорт, в своята 49-годишна история в никакъв случай не е имало лична постройка и база “, уточни Иван Ченчев на конференция в Бургас, която даде дружно с шефа на учебното заведение Янчо Стойчев и легендата в щангите Антон Коджабашев – консултант на министъра на младежта и спорта.

Още като ръководител на парламентарната спортна комисия в 46-то Народно заседание Ченчев сложи въпроса. В писмо до служебния състезателен министър той алармира за казуса със постройката на учебното заведение и спортни обекти в морския град. Днес стана ясно, че концепцията за нова постройка и база на държавното Спортно учебно заведение към този момент има поддръжката на още институции – спортното министерство, просветителното министерство, Президентството, Община Бургас. До края на май ще е изцяло подготвен упорит абстрактен план с разгърната повърхност от 800 кв.м., съвременни зали и плувен басейн – всичко належащо за осъществяване на актуален образователен и подготвителен развой. Директорът на учебното заведение Янчо Стойчев показа плана на ръководителя на Спортната парламентарна комисия.

В рамките на два дни Иван Ченчев посети спортните зали в морския град и беседва с треньори и спортни деятели. В най-силния плувен клуб „ Бриз “ той се срещна с легендите в плуването Соня Стойчева и Стоян Стойчев, а по-късно и с Хариета Гарибян в плувен клуб „ Метропол “.

Председателят на парламентарната спортна комисия беседва и с огромното име на битката в Бургас и треньор на юношеския народен тим Николай Дачев. Трябват ни база, зали – безапелационни бяха треньорите. „ Осем тепиха и 200 деца в една зала – по какъв начин да проведат естествена подготовка “, добави Иван Ченчев, поставяйки още веднъж като приоритет работата за основаване на условия за спорт на децата и младежите. Той поздрави младия шеф на Спортното учебно заведение Янчо Стойчев за това, че съумява да трансформира в обща идея учебното заведение да има своя база и най-много децата да има къде да спортуват и упражняват интензивно.

Председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта участва на празника на Спортното учебно заведение във връзка 49 години от неговото основаване. На тържествената гала в зала „ Бойчо Брънзов “ пристигнаха и кметът на града Димитър Николов, някогашни шефове на спортното учебно заведение, деятели на общинския спорт.

Като ученик на Национална спортна академия Иван Ченчев напомни на младите състезатели девиза на Академията „ Няма метод да няма метод “.

„ Като ви виждам през днешния ден, съм сигурен, че за вас в действителност няма метод да няма метод да успявате. Виждам купите и медалите, възпитаниците на учебното заведение – тук е приключила олимпийската ни шампионка Стефани Кирякова, новото попълнение Жанина Трашлиева, доста български и европейски първенци. Вие заслужавате да имате условия, в които да учите и упражнявате “, обърна се към учениците от Спортното учебно заведение в Бургас Иван Ченчев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР