Видове кредити и кредитни сделкиФизическите и юридически лица, които участват

...
Видове кредити и кредитни сделкиФизическите и юридически лица, които участват
Коментари Харесай

Видове кредити и какво трябва да знаем!

 Видове заеми и кредитни покупко-продажби

Физическите и юридически лица, които вземат участие в кредитни покупко-продажби могат да бъдат дееспособни лица с българско или задгранично поданство, само че те би трябвало да имат регистрация за непрекъснато жителство у нас. Те могат да бъдат и търговски сдружения, вписани в Търговския указател, според Търговския Закон. Страни по кредитни покупко-продажби могат да бъдат физически лица, които оферират услуги или имат свободна специалност, само че формата им на труд не може да се дефинира като дружество, според Търговския закон.

Видове краткосрочни заеми

Нужно е да уточним, че заемите се разделям на краткосрочни, средносрочни и дълготрайни. Краткосрочните се погасяват нормално за период до 1 година, средносрочните за период от 1 до 3 години, а дълготрайните за по-голям интервал.

Видове банкови заеми

Кредитите от банки могат да бъдат разнообразни типове като да вземем за пример, общоприет, овърдрафт, револвиращ, акцептен, стоков, кредитна линия и други. При банковите заеми от клиента може да се изискат гаранции или обезпечение. Съществуват и други, по-малко известни финансови принадлежности, които в случай че са в единодушие със закона могат да се употребяват след сключването на кредитни покупко-продажби.

Видове заеми от кредитни компании

Чрез кредитните компании можете да получите достъп до следните типове бързи заеми: разпределяне на заеми, в това число потребителски заеми, ипотеки, заеми за недвижими парцели, микрокредити, финансиране на търговски покупко-продажби, факторинг интервенции, дисконтиране и еднократни сума. Тези услуги могат да бъдат свързани с гаранции и други договорености, поемащи задължения по обезпечението.

Други форми на кредитно финансиране

Добре е да се знае, че съществуват и други форми на кредитно финансиране като да вземем за пример даване на заеми против приемане на артикули в залог, т.е. залагането в заложни къщи.

Купуването на артикули от огромните вериги на лизинг е различен тип финансов ангажимент.

Съществува и даване на заеми на членове на сдружения, които не са свързани с културното завещание, проведени въз основата на свободното единодушие на служителите/пенсионерите, за да се подкрепят посредством финансови заеми техните членове, в които тези институции, могат да бъдат проведени в разнообразни правни форми и целят реализиране на взаимопомощ.

Ние създадохме , като подбрахме решенията с най-изгодни условия и от най-добре развитите кредитори, предлагащи се на пазара. Натиснете бутона Кандидатствайте, попълнете късия въпрос с вашите данни и изчакайте утвърждение.

Източник:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР