Видинската полиция е започнала разследване на инвестиционна измама по интернет

...
Видинската полиция е започнала разследване на инвестиционна измама по интернет
Коментари Харесай

Видинската полиция разследва инвестиционна измама по интернет на местна жителка 

Видинската полиция е почнала следствие на капиталова машинация по интернет на млада локална жителка, оповестиха от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в крайдунавския град. Според първичните данни 30-годишна жена от близкия до Видин гр. Дунавци решила да влага в криптовалута и попадайки на реклама в интернет се е записала в платформа. 

На мобилния си телефон получила позвъняване от британски номер. С нея разговарял мъж, който на български език я убедил да преведе пари по разнообразни банкови сметки, с цел да завоюва от борсата за криптовалути. За ръководство на инвестицията „ брокерът “ настоял да конфигурира приложение на телефона си, с цел да я достъпват и съветват. Последвали още диалози и „ съвещания “ посредством WhatsApp. За времето от 6 февруари до 11 март посредством електронно банкиране дамата превела обилни суми по разнообразни сметки. На 11 март тя е деинсталирала приложението от телефона си, а през вчерашния ден подала сигнал в полицията, че е излъгана. По случая е формирано досъдебно произвеждане, материалите ще бъдат докладвани в прокуратурата.

На 1 март бранш Киберпрестъпност на ГДБОП сигнализира за растеж на получаваните сигнали от български жители, изгубили обилни суми след вложение в лъжливи онлайн платформи, претендиращи да са лицензирани медиатори, напомнят от Министерство на вътрешните работи. Антимафиотите насочиха съвет за подозрителност към всевъзможни оферти за вложения, получени онлайн. Линк съм лист на уеб сайтове и домейни, за които дирекция " Киберпрестъпност " е открила, че се употребяват за осъществяване на капиталови измами:
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР