Видин. Присъда лишаване от свобода“ за срок 7 години, при

...
Видин. Присъда лишаване от свобода“ за срок 7 години, при
Коментари Харесай

Окръжен съд - Видин призна мъж за виновен в убийство и го осъд и на 7 години лишаване от свобода

Видин. Присъда „ отнемане от независимост “ за период 7 години, при непоколебим режим, постанови състав на Окръжен съд – Видин във връзка с А. Д., като го призна за отговорен в ликвидиране по чл.118, по отношение на чл.115, по отношение на чл.36 и чл.54 от Наказателен кодекс. Това оповестиха от съда .
Инцидентът е от 19.01.2020г. В гр Видин, към 07. " часа в кафе-аперитив „ Б. К. “, посредством производство на изстрел от модифициран сигнално-газов револвер, подсъдимият съзнателно умъртвил Т.И.В., като гибелта се дължи на остра кръвозагуба, вследствие скъсване на огромен магистрален съд- сънна артерия.
В рамките на правосъдната фаза по делото са разпитани 22 очевидци. Изслушани са 12 движимости лица изготвили сложна правосъдна психиатрично-психологична, съдебно-медицинска, балистична и други експертизи.
В днешното правосъдно съвещание Съдът предяви материални доказателства, намиращи се в работа Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) при районно управление (на МВР) Видин.
На съображение чл.286 от Наказателно-процесуален кодекс не бяха направени претенции за осъществяване на нови следствени дейности, въз основа на което Съдът разгласи правосъдното разследване за завършило и изслуша пледоариите на страните.
Съдът оправда А.Д. по повдигнатото обвиняване за осъществяване на закононарушение по чл.115 от Наказателен кодекс и преквалифицира действието в член чл.118, по отношение на чл.115, по отношение на чл.36 и чл.54 от Наказателен кодекс, а точно ликвидиране, осъществено в положение на мощно неспокойствие, което е провокирано от потърпевшия с принуждение, с тежка засегнатост или клюка или с друго незаконно деяние, от което са настъпили или е било допустимо да настъпят тежки последствия за отговорния или негови ближни, наказването е: в случаите на член 115 - отнемане от независимост от една до осем години.
Съдът осъди А.Д да заплати на гражданските ищци и частни обвинители сумите от по 100 000 лева за всеки от тях, представляващи обезщетение за неимуществени вреди, ведно със законната рента. А.Д е наказан да заплати и 130 000 лева на малолетния наследник на Т., посредством неговата майка и законна представителка.
Подсъдимият е наказан да заплати и разноските направени в досъдебното произвеждане и правосъдната фаза.
Присъдата може да се апелира и стачкува пред САС в 15- дневен период, считано от през днешния ден.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР