Видеозаписи, публикувани от организация, която работи със севернокорейски дезертьори, показват

...
Видеозаписи, публикувани от организация, която работи със севернокорейски дезертьори, показват
Коментари Харесай

В Северна Корея пратиха в трудов лагер тийнейджъри, гледали южнокорейска музика

Видеозаписи, оповестени от организация, която работи със севернокорейски дезертьори, демонстрират по какъв начин управляващите в Северна Корея обществено осъждат двама младежи на 12 години тежък труд за гледане на K-pop (южнокорейска известна музика, изключително измежду младежите-бел.ред.). Тази информация заяви Ройтерс.

Кадрите, които демонстрират двамата 16-годишни младежи в Пхенян, наказани за гледане на южнокорейски филми и музикални видеоклипове, бяха публикувани от Института за развиване на Юга и Севера (SAND).

Ройтерс не съумя да ревизира без значение фрагментите, за които първо заяви Би Би Си.

Северна Корея от години постанова строги присъди на всеки, заловен да се любува на южнокорейски занимания или да копира метода, по който южнокорейците приказват. Пхенян води война против външни въздействия, откогато през 2020 година беше натрапен широкообхватен нов закон за " антиреакционната мисъл ".

" Съдейки по тежкото наказване, наподобява, че това би трябвало да се покаже на хората в Северна Корея, с цел да ги предизвести. Ако е по този начин, наподобява, че този метод на живот на южнокорейската просвета е интересн за севернокорейското общество ", сподели Чой Кьон-хуей, президент на SAND и лекар по политически науки в Токийския университет, който избяга от Северна Корея през 2001 година

" Мисля, че това видео е редактирано към 2022 година... Това, което е тревожно за (лидера на Северна Корея) Ким Чен Ун е, че младежите са трансформирали метода си на мислене. Мисля, че той работи върху това да го върне назад към обичайното мислене за Севера. "

Видеото, направено от севернокорейските управляващи, демонстрира огромен обществен развой, в който двамата възпитаници в сиви облекла са с белезници, до момента в който ги гледат към 1000 други възпитаници в амфитеатър. Всички възпитаници, в това число двамата 16-годишни, носят маски за лице, което допуска, че фрагментите са снимани по време на пандемията от COVID-19.

Студентите бяха наказани, съгласно видеото, откакто бяха наказани за гледане и разпространяване на южнокорейски филми, музика и музикални видеоклипове в продължение на три месеца.

Изолираната Северна Корея и богатият, либерален Юг механически към момента са във война, откакто спорът им от 1950-53 година завърши с помирение, а не с кротичък контракт, и са разграничени от мощно укрепена демилитаризирана зона (ДМЗ).
 Северна Корея даде обещание боен удар при положение на даже лека провокация
Северна Корея даде обещание боен удар при положение на даже лека провокация

Изявлението идва на фона на изстреляни артилерийски снаряди от КНДР покрай границата си с Юга
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР