Видеозаписът под колоните на Министерски съвет, на който се виждат

...
Видеозаписът под колоните на Министерски съвет, на който се виждат
Коментари Харесай

Четирима полицаи са с обвинения заради насилието срещу протестиращи

Видеозаписът " под колоните на Министерски съвет ", на който се виждат фрагменти с принуждение против протестиращи е проучен по планувания в закона ред. Във връзка с него на четирима души, които са били служители на реда все още на действието, са повдигнати обвинявания за причиняване на лека телесна щета, като наказването, което могат да получат е две години затвор или пробация, оповестиха от прокуратурата в понеделник, 16 август. 

Потресаващите фрагменти от формалните охранителни камери бяха излъчени в петък по време на парламентарната комисия, проучваща полицейското принуждение по време на антиправителствените демонстрации предходната година.

" Органите на досъдебното произвеждане в рамките на своята подготвеност са длъжни да вземат всички ограничения, с цел да обезпечат разкриването на обективната истина по реда и със средствата на Наказателно-процесуалния кодекс, което е и един от главните правила на наказателния развой. ", показват от прокуратурата по отношение на следствието на принуждение над протестиращи от чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Разследването е взето на специфичен контрол, като то се води от следовател от Софийската градска прокуратура. По делото са били осъществени голям брой дейности по следствието. Записът е проучен от специалисти от Столична дирекция на вътрешните работи по назначената и направена видео - техническа експертиза.

Видеото е от охранителна камера на НСО, която се намира при основния вход на Министерски съвет. На фрагментите се вижда насилие над протестиращи граждани при колоните на постройката на държавното управление. Записите са от вечерта на 10 юли 2020 г. На тях се вижда как служителите на МВР удрят с юмруци, ритници и палки задържаните протестиращи. Виждат се и служители на реда, които мият лицата и очите си с вода, тъй като им е прилошало. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР