Видео показва как украински войници унищожават руски самолет с ракета в критична зона на неговата контраофанзива

...
Украинска бригада разпространи кадри от сваления руски самолет в понеделник.Кадрите
Коментари Харесай

Украинска бригада разпространи кадри от сваления руски самолет в понеделник.

Кадрите бяха заснет близо до Роботине, който украинските войски наскоро си върнаха.

47-ма бригада твърди, че е свалила общо девет руски самолета.

Украинска бригада, която се бие на южната фронтова линия, пусна видео на един от нейните войници, който стреля по руски военен самолет от небето.

В кадрите, споделени в понеделник, камерата сканира полета, преди да изреже до момента на удара, с вълна дим преди самолетът започва да пада.

Хеликоптер, който беше наблизо, се приближава до облака дим, който се издига около останките, преди камерата да се разсече до пламтяща маса на земята.

Кадрите беше споделено от 47-а отделна механизирана бригада, която получи признание със способността си да унищожава руски самолети.

Това съдържание не е достъпно поради вашите предпочитания за поверителност. Актуализирайте настройките си тук, за да го видите.

Бригадата твърди в скорошна публикация в Telegram, че е свалил осем щурмови хеликоптера Ка-52 и един изтребител Су-25.

Това би възлизало на щети от 139 милиона долара, каза той.

Няколко допълнителни клипове в публикувания кадър показват как войниците свалят руския самолет, като един войник празнува, докато ракетата удря самолета.

В кадъра мъжът управлява нещо, което изглежда като RBS-70, преносимо оръжие за противовъздушна отбрана, предоставено на Украйна от Швеция.

Според CNN, кадрите са заснети близо до Мелитопол, стратегически център в Запорожие, който украинските сили са се стремили да достигнат.

Не е ясно колко близо до града са били войските — от миналата седмица 47-ма бригада беше превзела село Роботине, на около 45 мили северно от Мелитопол.

Украинският президент Володимир Зеленски посети 47-ма бригада в средата -Август, което подчертава значението на бригадата и този театър на войната за продължаващото контранастъпление на страната.

Мелитопол е ключова цел за Украйна, като Robotyne формира стратегическо стъпало в нейната посока.

>

Американският мозъчен тръст Institute for the Study of War, цитирайки геолокационни кадри, оцени, че украинските сили са напреднали южно от града във вторник.

При превземането на Robotyne войниците евакуира шестима цивилни с помощта на бойно превозно средство на пехотата Брадли, докато е под обстрел от руски войски, каза командир на екипаж пред CNN.

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР