Входните врати на жилищата на московски активисти са изрисувани с

...
Входните врати на жилищата на московски активисти са изрисувани с
Коментари Харесай

Руски активисти са ужасени от посланието на Путин към предателите

Входните порти на жилищата на московски деятели са изрисувани с графити, отправящи предизвестия

Кулинарна блогърка е застрашена от 15 години затвор поради това, че „ злепоставя “ съветската войска. Призив за уволняване на някогашен почитан държавен чиновник поради „ изменничество “, тъй като се опълчва на войната в Украйна, осведоми Българска телеграфна агенция.

В сряда президентът Владимир Путин насочи злобно предизвестие към „ предателите “, като сподели, че Западът ще се опита да ги употребява като пета колона, с цел да унищожи Русия, само че руснаците бързо ще могат да разграничат „ патриотите от изметта “.

Московският деятел Дмитрий Иванов сподели, че часове след речта на Путин майка му е видяла, че на входната им врата някой е написал със спрей: „ Не предавай родината, Дима “.

Към посланието са били изрисувани няколко признака „ Z”. Той е изписван на съветските бойни машини и танкове и се употребява за набиране на поддръжка за така наречен от Москва „ специфична военна интервенция “ за разоръжаване и „ денацификация “ на Украйна.

Иванов, който е протестирал против войната, сподели, че няма визия кой е изрисувал графита, само че че познава най-малко още трима души – деятели и публицист, чиито порти в сряда вечерта са били изрисувани по същия метод.

„ Не знам какви са задачите им – заплашване или просто желаят да ми скапват настроението. Трудно ще ни уплашат с сходни дейности. Свикнали сме с сходно внимание “, сподели пред Ройтерс 22-годишният деятел.

От 24 февруари насам, когато Кремъл стартира нашествието си в Украйна, в Русия бяха арестувани хиляди хора.

„ Самопречистване “

Путин сподели в сряда пред държавното управление, че съветският народ ще изплюе предателите като влезнала инцидентно в устата му муха и обществото ще стане по-добро.

„ Убеден съм, че това естествено и належащо самопречистване на обществото единствено ще укрепи нашата страна, нашата взаимност, единството и готовността ни да отговорим на всяко предизвикателство “, сподели той.

На идващия ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков беше помолен да разяснява изявлението на Путин. Песков сподели, че доста хора се демонстрират като предатели.

„ Те сами заличават себе си от нашия живот. Някои от тях напущат работните си места, някои приключват дейния си трудов живот, някои даже и напущат страната и се реалокират в други страни. По този метод протича въпросното филтриране “, сподели той.

След речта на Путин Следственият комитет на Руската федерация, който е правоприлагащ орган, заяви името на първото лице, което се проверява за разпространяване на „ подправена информация “. Става въпрос за кулинарна блогърка.

От 4 март насам това закононарушение се санкционира с до 15 години затвор, откакто вълната от митинги против нашествието подтикна съветските управляващи да одобряват специфичен закон.

В изявление за Ройтерс Вероника Белоцерковская, която живее в Южна Франция, сподели, че въпреки и да е аполитична, не е сюрпризирана, че я проверяват, тъй като евентуално се вписва в облик, който средностатистическият руснак може да намрази.

„ Нали се сещате - ето я тази дебела, капризна жена, която живее на Лазурния бряг, в Прованс или в Италия, която подготвя гъши дроб и яде омари, която на всичкото от горната страна се осмелява да бръщолеви оттам… Имам всички тези характерности, които средностатистическият човек ще припознае като отвратителни “, сподели тя.

След речта на Путин в сряда почитан член на партията "Единна Русия " прикани за незабавното премахване на някогашния вицепремиер Аркадий Дворкович от позицията му на началник на фондация, която предизвиква икономическите нововъведения.

Дворкович, който в този момент оглавява Световната шахматна федерация, осъди войната в свои изявления пред западни медии.

„ Той е направил своя избор “, сподели парламентаристът Андрей Турчак. „ Това си е чисто национално изменничество, държание на човек от петата колона, за която през днешния ден приказва президентът “, сподели Турчак.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР