Украинският премиер Денис Шмихал обяви, че намаляването на потреблението на

...
Украинският премиер Денис Шмихал обяви, че намаляването на потреблението на
Коментари Харесай

И държавните органи в Украйна с ограничения за потреблението на ток

Украинският министър председател Денис Шмихал разгласи, че намаляването на потреблението на електрическа енергия и спестяването на допустимо най-вече ток е жизненоважно, до момента в който съветските удари по украинската енергийна система не престават. Той прикани всички министерства и районни управляващи да спрат да употребяват климатици и да изключат външното осветяване на постройките. Това предават от Reuters.

" Поради съветските офанзиви имаме забележителен недостиг в енергийната система. За да подобрим обстановката, възвръщаме и разширяваме производството и в същото време понижаваме потреблението ", уточни Шмихал на съвещание на държавното управление.

Приета е заповед за понижаване на потреблението на електрическа енергия от всички държавни органи. Министерствата, централните институции и регионалните администрации ще би трябвало спрат потреблението на климатици и външно осветяване на фасадите на здания и прилежащите им пространства.

Украинското държавно управление е предложило сходни стъпки за правоприлагащите институции и правосъдните органи. Премиерът прикани и бизнесите на територията на страната да последват този образец , доколкото това е допустимо, като лимитират потреблението на климатици и всякакво друго съоръжение, което употребява прекомерно високи мощности.

Руските сили в този момент се концентрират най-много върху оборудванията за генериране на електрическа енергия, което лишава повече време за ремонт. Украинските управляващи и промишлеността правят денонощни поправки на енергийната система , с цел да се приготвят за сериозните студени месеци, увери още Денис Шмихал.

Допълнително, Киев се пробва да реализира промени, за не дотолкоз централизирана енергийна система. В момента държавното управление разполага с към 500 милиона евро помощи от Запада за закупуване на съоръжение.

Длъжностни лица също водят договаряния със западните съседи на Украйна за увеличение на до над 2 GW от досегашните 1,7 GW. Предвижда се още съвсем двойно нарастване на потребителски цени за електрическа енергия за финансиране на ремонтите.

Припомняме, през последните два месеца Русия ускори офанзивите си против украинската енергийна система. Голяма част от производството на топлинна и водна сила е отвън строя все още. По данни на Шмихал Украйна е изгубила към 9 GW потенциал за произвеждане на сила от март месец.

След, шестата от март насам, държавното управление наложи в цялата страна. Някои консуматори в Киев споделиха, че нямат ток до 12 часа дневно.
 Украйна чака енергийният недостиг да нарасне през лятото поради съветските офанзиви
Украйна чака енергийният недостиг да нарасне през лятото поради съветските офанзиви

Украински чиновници споделиха, че страната е изгубила към 80% от производството на топлинна енергия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР