Вход свободен и много атракции очакват малки и големи на

...
Вход свободен и много атракции очакват малки и големи на
Коментари Харесай

Безплатни атракции на Деня на бащата в Парк-музей Владислав Варненчик

Вход свободен и доста атракции чакат дребни и огромни на Деня на бащата в Парк-музей на бойната дружба – 1444 година „ Владислав Варненчик “, научи Moreto.net.

Празникът на 15 юни (събота), от 9.30 до 17.00 ч., e отдаден на специфичната връзка сред детето и таткото и се провежда за поредна година при започване на лятната почивка.

Всички, решили да прекарат съботния ден в музея, ще участват на демонстрации, свързани с бойните умения на средновековните рицари, взели участие в борбата край Варна в средата на ХV век. Желаещите ще стрелят с лък, ще създадат „ туш “ с рапира, ще се фехтоват, а в Ножарската работилница ще имат опцията да прегледат средновековни мечове и модерно хладно оръжие.

Творческото въображение на малчуганите ще се развихри в ателието за „ Хартиени магии “, където ще основат разнообразни животни от хартия и естествени материали, а феновете на природата ще схванат повече за другите дървесни типове и шубраци в парка на музея.

В този ден феновете на рисковите занимания ще пазят равновесие на скачащи и статични кокили, ще балансират върху опъната на безвредна височина лента (слаклайн), ще вземат участие в съревнование на летящи катерици, морски шах или разнообразни игри с балони.

Заедно с любопитните атракции, налични единствено на Деня на бащата, посетителите ще могат да прегледат гратис непрекъснатата експозиция на Парк-музей на бойната дружба – 1444 година и краткотрайната галерия, отдадена на 595 години от рождението на полския крал Владислав III Ягело.

ПРОГРАМА

09.30 – 12.30 ч. – " Хартиени магии " със Сдружение „ Арт Визия “

09.30 – 13.00 ч. – Ножарска работилница с мичман Пламен Дочев и потомствения ножар Николай Димитров, членове на Дунавската задруга на майсторите на националните художествени занаяти

09.30 – 13.30 ч. – Пикник навън – Вълнуващи работилници и активиращи игри с екип на Power Jump

10.00 – 11.30 ч. – Стрелба с лък със състезателен клуб „ Стрела “

10.00 – 12.30 ч. – Разходка в парка - Представители на Държавно горско стопанство „ Варна “ ще срещнат децата с дърветата и ще слагат дружно табели с техните имена

11.00 – 12.30 ч. – Демонстрация на рапира от Сдружение състезателен клуб по фехтовка „ Варна “

13.00 – 15.00 ч. – Демонстрации по фехтовка с клуб „ Одесос -2008 “ /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР