Ветко и Маринела Арабаджиеви може да бъдат върнати от Испания

...
Ветко и Маринела Арабаджиеви може да бъдат върнати от Испания
Коментари Харесай

Иван Гешев: Арабаджиеви може да бъдат върнати от Испания до 15 дни

Ветко и Маринела Арабаджиеви може да бъдат върнати от Испания до 15 дни. Ако се мине през испански съд, това може да продължи 2-3 месеца, само че аз нямам терзания, видяхте какво се случи във Франция (със семейство Баневи). Това съобщи Иван Гешев, заместник-главен прокурор на Република България, в изявление за Канал 3.

За локализирането и задържането на Ветко и Маринела Арабаджиева той разясни: “Ситуацията е следната – в края на предходната година се получи информация от българските специфични служби, че търсените лица се намират в Испания, в жилище или парцел на лицето Георги Семерджиев. Предприеха се съответни дейности, контакти със съответните испански управляващи. Локализирахме къде се намира, посочихме парцела къде се намира, поискахме обиск и задържане, при положение, че бъдат открити там търсените Ветко и Маринела Арабаджиеви ”.

Вчера стана ясно, че оповестените за търсене Ветко и Маринела Арабаджиеви са арестувани в Испания. За тях има издадена европейска заповед за арест и европейска заповед за следствие. Те са упрекнати задочно за присъединяване в проведена незаконна група, данъчни закононарушения и пране на пари.

На 7 март, в 8.45 часа, Ветко и Маринела Арабаджиеви са открити в жилище, в Кабрера де Мар, наоколо до Барселона. Жилището е употребено от българския жител Георги Семерджиев, прочут у нас като Жоро Шопа, заяви представителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.

Вчера сутринта два екипа от испанските правосъдни управляващи са подхванали дейности и са влезели в съответния парцел. На място са арестувани Арабаджиеви и Семерджиев, сподели още тя и посочи, че Семерджиев е арестуван по искане не на българските, а на швейцарските управляващи.

Предстои българската прокуратура да преведе европейската заповед за арест на испански език и да се премине по съответния законов ред и показване на документите на испанските управляващи, с цел да могат Арабаджиеви да бъдат екстрадирани у нас. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР