Ветерани на Левски, сред които голмайстор №1 в историята на

...
Ветерани на Левски, сред които голмайстор №1 в историята на
Коментари Харесай

Ветерани на "Левски" поискаха акциите от Божков

Ветерани на " Левски ", измежду които голмайстор №1 в историята на клуба Наско Сираков, друг някогашен шеф на тима - Георги Иванов-Гонзо и досегашния президент на БФС Борислав Михайлов, написаха намерено писмо до Васил Божков и доближения му Георги Попов, който на книга държи мажоритарния дял акции в клуба. В него бе поискано дялът от 86,6% да бъде трансфериран в изгода точно на ветераните, с цел да може те и управлението на клуба да търсят начин за спасението му. Както е известно, до един месец " Левски " може да изпадне в неплатежоспособност, а след 20 май, в случай че не бъдат изплатени заплати, то футболистите могат да прекратят договорите си и да заведат каузи против клуба.

На фона на сериозното състояние стои неяснотата към собствеността на клуба. Божков, който е действителният притежател и сега, направи опит в сряда да джироса акциите в интерес на премиера Бойко Борисов, само че последният отхвърли да ги одобри и сега те са на предпазване в клубния офис на ст. " Георги Аспарухов ".

" Някои от нас сме с посребрени коси и тела, към този момент не напълно здрави, само че момчешките ни сърца Ви приканват да върнете огромната ни обич – " ЛЕВСКИ ". Ние също сме антики като вашите обичани, скъпоценни предмети от сбирката Ви и носим историята в нас, само че за разлика от тях ние имаме усеща и страсти. Те ни държат живи и ни дават сили да имаме вяра в положителното, а то е единствено едно: Да върнете акциите на обичания ни " наследник "  отбор в нашите сигурни ръце. Това е поръчител за безконечното битие на славния " ЛЕВСКИ ".

Освен Сираков, Михайлов и Георги Иванов, под обръщението са се подписали уважавани ветерани на " Левски " като Добромир Жечев, Стефан Аладжов, Кирил Ивков, Воин Войнов, Емил Спасов, Ангел Станков, Владимир Николчев, Емил Велев, Петър Петров, Пламен Николов, Даниел Боримиров, Александър Александров-Кривия, Станислав Ангелов, Елин Топузаков и други

Междувременно почитателите на " Левски " направиха нов огромен жест в интерес на клуба, като събраха средства за вноската за май , отиваща за погасяването на задължението към Национална агенция за приходите. Сумата от 143 000 лева към този момент е преведена към приходната организация.

А мъжкият отбор на " сините " възобнови през днешния ден тренировки , откакто спортното министерство даде разрешение за тимовете от Ефбет лига. Футболистите упражняваха на групи по петима, с по един треньор, като съблюдаваха разпоредбите за обществено разграничаване.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР