Ветеранът на германската политика и бивш министър на финансите Волфганг

...
Ветеранът на германската политика и бивш министър на финансите Волфганг
Коментари Харесай

Почина ветеранът на германската политика Волфганг Шойбле

Ветеранът на немската политика и някогашен министър на финансите Волфганг Шойбле, който бе член на Бундестага в продължение на повече от половин век, умря на 81-годишна възраст, оповестиха през днешния ден немски медии, представени от Ройтерс. Шойбле е умрял нощес, заобиколен от фамилията си, оповестява ДПА.

Шойбле пое поста министър на финансите на Германия през 2009 година по време на рецесията в еврозоната и се трансформира в една от най-влиятелните фигури в държавното управление на някогашния канцлер Ангела Меркел, отбелязва ДПА.

Политиката му на строги икономии и прецизната му позиция към затъналите в задължения южноевропейски страни му завоюваха както остри рецензии, по този начин и висока оценка. По-късно той бе назначен за ръководител на Бундестага, долната камара на немския парламент, оставайки на поста до 2021 година.

Шойбле, посветил огромна част от кариерата си на обединяването на Германия преди да заеме поста финансов министър, бе член на десноцентристкия Християндемократическия съюз (ХДС) на Меркел от 1965 година и стана член на Народното събрание през 1972 година, което го прави един от най-дългогодишните политици в Германия. Той бе прикрепен към инвалидна количка от 1990 година, когато стана жертва на атентат, при който умоповреден стрелец го осакати и съвсем умъртви.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР