Ветеран от Втората световна война, който твърди, че е първият

...
Ветеран от Втората световна война, който твърди, че е първият
Коментари Харесай

Разбивачът на кодове от Деня D твърди, че притежава тайна бележка, сигнализираща края на Втората световна война дни преди останалия свят, и той не я споделя

Ветеран от Втората международна война, който твърди, че е първият съюзнически боец, получил известие, че нацистите се предадоха и се заклеха да запазят историческия документ в фамилията му макар мощния интерес от страна на музеите.

Бърнард Морган, който навършва 100 години в сряда, е работил като разбивач на кодове за Кралските военновъздушни сили към 6 май 1945 година, когато получава изменящо света известие посредством своята машина Typex.

„ Германската война към този момент завърши. В Реймс нощес беше подписан инструментът за капитулация, който на процедура съставлява предаване на целия персонален състав на немските сили – цялото съоръжение и кораби и всички машини в Германия “, се споделя в известието, съгласно The ​​Mirror.

„ Нищо няма да бъде унищожено на никое място. Предаването влиза в действие някъде на следващия ден. Тази вест няма да бъде съобщавана на никого отвън службата, нито на членове на пресата. “

Морган първо „ трябваше да декодира “ известието, до момента в който работеше в немския град...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР