Ветеран от американския флот, който беше задържан в Русия от

...
Ветеран от американския флот, който беше задържан в Русия от
Коментари Харесай

Русия освободи задържан американец

Ветеран от американския флот, който беше арестуван в Русия от април, беше освободен от ареста в четвъртък след месеци на договаряния на място, оповестиха договарящите, представени от " Политико ".

Сътрудници на Центъра за световно деяние " Бил Ричардсън "  пътуваха до Москва и Калиниград неведнъж през последната година, с цел да договарят за освобождението на Тейлър Дъдли, родом от Мичиган, който беше арестуван от съветските управляващи, откакто е минал границата в Калининградска област от Полша.

Преди това той е бил в Полша на музикален фестивал. Все още не е ясно за какво е минал в съветския ексклав.

" Дъдли се прибира у дома, " се споделя в изказване на Центъра.

" Преговорите и работата за обезпечаване на безвредното завръщане на Тейлър бяха осъществени дискретно и с ангажиране на място както в Москва, по този начин и в Калининград ", се споделя в изказването.

Бившият губернатор на Ню Мексико Бил Ричардсън акцентира смисъла на договарянията, без да разкрива детайлности, в изказването, като сподели, че руските управляващи са постъпили " вярно ". Той също така изрази угриженост за Пол Уилън, някогашния морски пехотинец, който е арестуван в Русия от 2018 година и е осъден на 16 години затвор за шпионаж.

" Докато честваме безвредното завръщане на Тейлър, ние оставаме доста загрижени за Пол Уилън и се ангажираме да продължим да работим за безвредното му завръщане, както и вършим през последните четири години за него и за други американци ", сподели Ричардсън.

CNN първа заяви новината и добави, че никой от американска страна не е бил изпратен в Русия в подмяна на освобождението на Дъдли.

Според непотвърдени информации на Дъдли не е било наложено наказване, макар че е бил съден за " нелегално прекосяване на границата " и вместо това той е бил настанен в здравно заведение от закрит вид и вероятно става дума за " медицински случай ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР