Вестник Уолстрийт джърнъл публикува написано на ръка писмо от Еван

...
Вестник Уолстрийт джърнъл публикува написано на ръка писмо от Еван
Коментари Харесай

Еван Гершкович от руски затвор: Вече губя надежда

Вестник " Уолстрийт джърнъл " разгласява написано на ръка писмо от Еван Гершкович, негов сътрудник, затворен в Русия по обвиняване в шпионаж.

" Искам да кажа, че не изгубвам вяра ", написа той до фамилията си във Филаделфия, което е получило писмото през вчерашния ден. " Чета. Упражнявам се. И се пробвам да пиша. Може би най-сетне ще напиша нещо положително. "

Ръкописното писмо е с дата 5 април и съгласно вестника е първият директен контакт на Гершкович със фамилията му след ареста му в Русия в края на март.

Писмото е написано на съветски език - езикът, на който Гершкович приказва с родителите си. Те емигрират в Съединени американски щати от Съветския съюз в края на 70-те години.

" Мамо, ти за жалост, за положително или неприятно, ме приготви добре за храната в пандиза ", написа журналистът, съгласно вестника. Храната му напомняла за детството му.

Кореспондентът беше задържан от съветската загадка работа ФСБ в град Екатеринбург.

Ако бъде приет за отговорен, Гершкович е застрашен от до 20 години затвор.

Случаят още повече обтегна така и така напрегнатите връзки сред Вашингтон и Москва след съветската инвазия в Украйна предходната година. Съединени американски щати публично окачествиха ареста като противозаконен.
ТЕМА преди 23 минути 562 преди 26 минути 129 преди 4 часа 751
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР