15-годишно момиче спешно се нуждае от средства за лечение в

...
15-годишно момиче спешно се нуждае от средства за лечение в
Коментари Харесай

Едно дете има нужда от нас

15-годишно момиче незабавно се нуждае от средства за лекуване в турска клиника. Цветелина Маркова от Генерал Тошево се сковава безусловно за часове и след няколко неверни диагнози се открива, че това се дължи на доста рядко автоимунно заболяване, споделя Народоосвободителна въстаническа армия. Цялата общественост в дребния добруджански град се е активизирала с набирането на средства, само че сумата е непостижима за тях.

„ Аз съм прикована и безусловно майка ми прави всичко ”, споделя през сълзи момичето.



Датата 9 март прекатурва живота на Сузана Костадинова и щерка ѝ Цветелина. Талантливото момиче, което пее и танцува, оправя се чудесно в учебно заведение, се прибира вечерта с болки в кръста. Прегледана е в Спешно поделение, където ѝ предписват болкоуспокояващи.

„ На сутринта тя се опита да стане, само че не съумя ”, описа майката на момичето. Двете още веднъж викат кола за спешна помощ, а локален детски невролог ги пренасочва по неотложност във Варна. Там за три седмици ѝ слагат 3 разнообразни диагнози.

„ Там стояхме един месец. Накрая ни споделиха, че са се изчерпали откъм лекуване и ни изписаха ”, описа родителят.

Момичето се утежнява и самотната майка продължава да търси помощ. След дълго изследване за лекуване у нас, Сузана открива клиника в Турция. За пътуването и престоя ѝ оказват помощ локални доброволци.

„ Заминахме за Турция, направихме нужните проучвания там и се оказа, че има рядко автоимунно заболяване ”, разясни майката.

Учители, съученици и родители подкрепят от първия ден майката на Цвети, която е принудена да напусне работа, с цел да се грижи за парализираното си дете. Към тях се причисляват Центъра за работа с деца, където момичето пее и танцува.

В южната ни съседка оферират медикаментозно лекуване. След първите пет вливания, Цвети към този момент стартира да усеща краката си. Събраните до момента средства са 46 хиляди лв.. Нужни са обаче 4-месечни рехабилитации, които дружно с медикаментите ще костват към 300 хиляди лв..

Ако желаете да помогнете на 15-годишното момиче, може да го извършите като преведете пари по следната банкова сметка:

БАНКА ДСК АД
IBAN: BG06STSA93000030818725
BIC: STSABGSF
Сузана Димитрова Костадинова
Основание: Дарение за Цвети
Заедно за дребната Цвети (pavelandreev.bg)
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР