Вестник Ню Йорк таймс публикува днес спътникови снимки, които разобличават

...
Вестник Ню Йорк таймс публикува днес спътникови снимки, които разобличават
Коментари Харесай

Спътникови снимки разобличават Москва, че е виновна за клането в Буча

Вестник " Ню Йорк таймс " разгласява през днешния ден сателитни фотоси, които разобличават лъжите на Москва, че не е отговорна за клането в киевското предградие Буча. Нейната защитна теза е, че труповете са се появили по улиците след изтеглянето на съветските войски на 30 март, само че фотосите демонстрират, че те са лежали на същите места в продължение на седмици.

Постоянният представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя свика нощес изключителна конференция, откакто ротационният ръководител на Съвета за сигурност този месец - Англия - два пъти за денонощие отхвърли съветските претенции за съвещание във връзка със събитията в украинския град Буча, съобщи ТАСС. На брифинга Небензя показа " доказателства за организирането на провокации в града " и критикува намерението на Вашингтон и Лондон да предложат премахване на Русия от Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида.

На конференцията съветските дипломати демонстрираха видеозаписи от Буча, снимани незабавно след изтеглянето на съветските войски от града - тела на починали по улиците няма. Заснетите украински военни и кметът на града са в приповдигнато въодушевление, афишират своята " победа " и не загатват никакви убийства, отбелязва ТАСС. Небензя акцентира, че съветските военни нямат никакво отношение към зверствата над мирното население в Буча.

Само че прегледът на видеоклиповете и сателитните фотоси, изработен от „ Ню Йорк таймс “, демонстрира, че доста от цивилните са били убити преди повече от три седмици, когато съветските военни са направлявали града.

На едно видео, снимано от член на локалния съвет на 2 април, се виждат голям брой тела, разпръснати по улица „ Яблонская “ в Буча. Сателитните изображения, предоставени на „ Ню Йорк таймс “ от Maxar Technologies, демонстрират, че най-малко 11 от тях са на улицата от 11 март, когато Русия, по нейни лични данни, окупира града.

За да удостовери по кое време са се появили телата и по кое време евентуално са били убити цивилните, екипът за образни следствия на „ Ню Йорк таймс “ извърши разбор на сателитните фотоси преди и по-късно. На изображенията се вижда, че сред 9 и 11 март на улица „ Яблонская “ се появяват тъмни обекти с размери, сходни на човешки тела. Обектите се появяват навръх местата, на които са открити телата, откакто украинските сили си възвърнаха Буча, както демонстрират фрагментите от 2 април. Допълнителен разбор демонстрира, че обектите са останали на тези места в продължение на повече от три седмици.

Някои от телата се намират до нещо, което наподобява като кратер от гърмеж. Други са наоколо до изоставени коли. Три от телата лежат до колела. Ръцете на някои от тях са вързани зад тила им с бял плат. Телата са разпръснати на над 800 метра по улица „ Яблонская “.



При параленост на фотография от 3 април се вижда, че трупът на човек и два изоставени автомобила се намират на едно и също място, където са били снимани от сателит на 21 март.

Второ видео, снимано на улица „ Яблонская “, демонстрира още три тела. Едното лежи до велосипед, а другото – до изоставена кола. Сателитни фотоси демонстрират, че изоставените коли и околните тела се появяват сред 20 и 21 март.

Това са единствено някои от откритите от събота насам тела на цивилни. Асошиейтед прес разгласява фотоси на минимум шестима мъртви мъже, лежащи дружно в задната част на офис постройка, някои от тях с вързани зад тила ръце. Сградата се намира на към километър и половина западно от другите жертви, открити по улица „ Яблонская “.

На още една миля по-нататък фотограф на „ Ню Йорк таймс “ открива тялото на мъж с огнестрелна рана в главата, лежащо до велосипед.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР