Вестник Financial Times определи шефа на датската фармацевтична компания Novo

...
Вестник Financial Times определи шефа на датската фармацевтична компания Novo
Коментари Харесай

Financial Times определени Личност на годината

Вестник Financial Times дефинира шефа на датската фармацевтична компания Novo Nordisk, основала лекарството за диабет Ozempic, което постоянно се употребява за намаляване, Ларс Йоргенсен за персона на годината.

Йоргенсен е получил самопризнание за ролята си в използването на нов „ модел на твърдоглав, непрекъснат, само че трансформиращ нововъведение “. Става дума за създаването на медикаментите за диабет Vegovi и Ozempic, чието основаване лиши няколко десетилетия на компанията. Изданието отбелязва, че съгласно оценки на английската банка Barclays под управлението на Йоргенсен продажбите на Vegovi тази година ще доближат 4,2 милиарда USD, а през идната - 7,3 милиарда USD. Приходите от продажбата на Ozempic се чака да възлязат на 13,3 милиарда USD през 2023 година и 16,5 милиарда USD през 2024 година

През лятото беше обявено, че против фармацевтичната компания са заведени каузи в американски съд заради обстоятелството, че тя не е предизвестила пациентите за риска от развиване на съществени стомашни проблеми след приема на Ozempic.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР