Веселин Маринов предпочита да говори повече за музиката, отколкото за

...
Веселин Маринов предпочита да говори повече за музиката, отколкото за
Коментари Харесай

Веско Маринов призна за Алла Пугачова

Веселин Маринов избира да приказва повече за музиката, в сравнение с за това, което се случва в персоналния му живот, само че от време на време двете са толкоз преплетени, че е невероятно да се разделят. Това стана ясно и от скорошно паметно самопризнание, което огромният ни артист направи в тв изявление.

Поводът, несъмнено, е явен - неговите идни три концерта в столицата, само че около тях изпълнителят разкри пред Гала и на кого дължи първия си триумф през 90-те години. Името е на огромна и международна звезда, а точно - примата Алла Пугачова, която преди време се застъпила за по-младия си сътрудник, като част от журито на фестивала " Златния Орфей "  през 1994-та, когато той взема и огромната премия.

Малко след това започва и близкото му съдействие, а след това и другарство с огромния композитор Тончо Русев, както и появяването на най-големите му шлагери – " Горчиво вино "  и " За теб, Българийо ".

 undefined

Без да знае, че тъкмо Алла Пугачова ще е в журито, Маринов избрал нейна ария като една от двете, с които трябвало да се яви в конкурсната стратегия. По-късно научил от секретарката на шефа на " Златния Орфей "  как се стигнало до присъждането на огромната премия, която тогава била 10 000 $. Защото журито тогава имало и различен любимец, само че огромната Алла Пугачова се намесила: " Вие музиканти ли сте? Кажете като музиканти кой се показа най-добре? ", декларирала тя и наклонила везните в интерес на Веско Маринов.

След години артистът признава, че в никакъв случай не е споменавал персонално пред съветската естрадна прима, че знае за нейната роля в тази история. Обаче означи, че таман след високата оценка на Пугачова, композиторът Тончо Русев му обърнал по-сериозно внимание.

Веско Маринов показа още, че за него Тончо Русев е същински будител, както и поетите Евтим Евтимов и Павел Матев, които са му повлияли извънредно доста, освен като създател, а и като персона.

На въпрос на Гала дали той самият се усеща като национален будител, поради скорошния празник на будителите, артистът съобщи, че това е огромна дума и се усеща неудобно, когато се използва по негов адрес. И призна, че доста хора го величаят като подобен, засипвайки го със известия на 1 ноември.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР