Веселата карета събира едни от най-любимите ми актьори. С някои

...
Веселата карета събира едни от най-любимите ми актьори. С някои
Коментари Харесай

Фънки подкара Веселата карета към София

" Веселата карета " събира едни от най-любимите ми артисти. С някои от тях съм работил, с други не съм. Самото събиране на подобен актьорски състав въобще не е елементарно, тъй като всеки е с доста задължения. Взаимно се изчаквахме, взаимно имахме самообладание, с цел да се срещнем, и мисля, че срещата се състоя. Това сподели пред Българска телеграфна агенция Елин Рахнев, който е създател и режисьор на постановката " Весела карета ", който той сложи в Драматично-куклен спектакъл " Иван Димов " - Хасково.

" Преди доста години имах една концепция да напиша нещо по-автобиографично за себе си и преди три години се случи нещо като пиеса. Почнах да диря артисти и най-после моите най-любими артисти се включиха в тази концепция ", споделя Рахнев.

По думите му историята е за това, че дали сме горе или сме долу, няма никакво значение. " Да сме по-спокойни и по-свободни, уповавам се и тук, уповавам се и горе ", добавя той.



Рахнев акцентира, че в никакъв случай не се е взимал на съществено като режисьор и за него в театъра най-важни са актьорите. " Те са по-важни от всичко. Винаги съм просто като един театрален наблюдаващ по отношение на тях. И по този начин се получава този съвместен развой, по този начин се получават най-хубавите, магичните неща ", споделя той. По думите му, когато се работи с огромни артисти, постоянно има и провокации, само че има и доста прелестни моменти.

За актьорската игра на Димитър Ковачев-Фънки, който е по-известен като музикант, Елин Рахнев споделя, че първоначално е имало един малко по-притеснителен интервал за него: " Той бе с нас на всички подготовки и съгласно мен извънредно доста му хареса театърът - като мислене, като придвижване, като атмосфера, като всичко, което може да се случи в театъра. И към този момент, може би, към средата на подготовките се усети по какъв начин те са взаимни със сцената и се харесват ".



По думите на Елин Рахнев самият Фънки стартира да импровизира неща към ролята си и в този момент, когато към този момент са изиграни няколко представления, публиката е в действителност предизвикана и очарована от него.

Представлението " Веселата карета " гостува на сцената на Столичния куклен спектакъл на 21 април и на 4 май. В спектакъла вземат участие и Димитър Баненкин, Тончо Токмакчиев, Мая Бежанска, Николета Малчева, Добриела Попова, Стелиян Николов, Емануил Костадинов и Димитър Ковачев-Фънки. Музиката е на Георги Георгиев от " Остава " и Homeovox.



Eлин Рахнев е роден в София на 3 юли 1968 година Завършва педагогика в СУ " Св. Климент Охридски ", а по-късно специализира постановка в НАТФИЗ. Бил е публицист във вестниците " Денят " и " Континент ". В продължение на четири години е издател и основен редактор на " Витамин Б " - списание за лирика и есеистика. Бил е и драматург на Народния спектакъл " Иван Вазов ", както и на Държавния язвителен спектакъл.

Автор е на редица стихосбирки, измежду които " Съществувам " и " Канела ", както и на няколко пиеси, измежду които " Боб " и " Флобер ". Поезията и драматургията му са отличавани с разнообразни награди и са превеждани на повече от 15 езика.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР