Весела Петрова е лице в сферата на здравословното хранене, но

...
Весела Петрова е лице в сферата на здравословното хранене, но
Коментари Харесай

Весела Петрова: Йога съзнанието позволява да опознаем себе си и да приемем тъмните си страни

Весела Петрова е лице в областта на здравословното хранене, само че и прелестна душа, водена от мощното възприятие за по-добър живот. От близо 10 години практикува йога, като непрекъснато надгражда себе си посредством разнообразни стилове. А от две години преподава.

Промяната в живота й настава “неусетно ”. През разум не й е минавало, че някой ден ще се посвети на йога майсторството, което с времето се оказва нейно предопределение.

“Започнах без кой знае какви упования. Тъй като аз самата не съм гъвкава по природа, бях привлечена от чисто физическия аспект, само че той доста бързо и от единствено себе си преля в процедура освен за тялото ми, само че и за цялото ми създание. В първия миг йога беше моето бягство от всичко, което ме потиска и с което не желая да се примиря. След това практиката стана персонален обред, моето оръдие на труда, с което се закалявам и посредством което съзнавам силата, с която да трансформирам това, което не одобрявам. Усещането, че щом мога да трансформирам тялото, дъха и страстите си, мога да трансформирам и нещата към мен. "

И защото Йога е доста повече от (просто) физическа процедура, взехме решение да се допитаме до нея, тъй че да научим повече за този нео-начин на живот. Следват сладки приказки с нас – Момичетата от Града!

С твои думи, какво е да си йоги в наши дни?

Съвременният йоги е уравновесеният градски човек. Спокоен, балансиран и съзнателен, само че също и лек като стрела, подготвен да уцели в десетката идната си цел. Аз не съм по крайностите и имам вяра, че същинският йоги не е този, който поддържа постоянна физическа процедура на постелката, а този, който съумява изкусно да съчетае йогийските мъдрости в живота си и го живее осъзнато и цялостно. Йога може би стартира в залата, само че не се случва единствено там. 

Водиш персонален блог за здравословния метод на живот, по какъв начин посредством йогата се съвместяват общоприетите рационални догми с по-духовните!

Отдавна очаквам някой да ме пита тъкмо това! Благодаря! Освен йогини и нутриционист, аз съм странник и жител на света. Моята философия и схващане са, че в динамичното време, в което живеем, ние имаме действителната опция непрекъснато да се осведомяваме и преориентираме. Както животът ни, по този начин и самите хранителни артикули непрекъснато се трансформират, оттова и изборът, който вършим. Сферата на храненето динамично се развива и всяка година излизат нови и нови научни изследвания. Йогата, въпреки това, е машината на времето. Докато практикува, човек се учи да забавя целия този въртоп от информация и да си основава пространство, в което може да усети протичащото се. Духовното и рационалното за мен не са толкоз далечни, те по скоро се допълват.

Как йогата усъвършенства живота ни, имайки поради ясните тонус, здраве и красива фигура? Баланс...

Йогата не усъвършенства живота ни, ние го вършим. Тя е инструмент и в ръцете на всеки работи друго. Ако вложим труд и неизменност и фокусираме вниманието си към това да станем по-осъзнати, сами разбираме какво да вършим и какво по-добре да оставим в предишното. Така се променяме и променяме.

На какви честоти вибрира йога съзнанието? По какъв метод ни оказва помощ то да опознаем себе си от вътрешната страна и извън?

Йога съзнанието е отвореното. Това, което възприема без да осъжда - нито себе си, нито околния. И тук има един тъничък миг. Това да не осъждаш не те лишава от деяние. Просто действието ти придобива безусловно нов смисъл. Когато то
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР